Настъпването на новата година е специален момент. Повечето от нас

...
Настъпването на новата година е специален момент. Повечето от нас
Коментари Харесай

Птиче месо, раци и спагети: Храните на новогодишната трапеза, които носят лош късмет

Настъпването на новата година е специфичен миг. Повечето от нас си вършим равносметки за миналата година, мечтаем за идната, само че и с това планираме какво ще приготвим за празничната софра. Надяваме се новата година да има положително начало и през всичките 12 месеца да се радваме на повече шанс. Разбира се, когато става въпрос за празник, суеверията постоянно се прокрадват. Освен храните за шанс, с които ще нагостим близки и другари, следим и за такива, които е добре да не слагаме на новогодишната софра, защото се счита, че носят неприятен шанс. Вижте кои са те в идващите редове.


Птиче месо
Ако не желаете шансът ви да отлети в навечерието на Нова година, тогава заменете птичето месо на празничната софра с друго, написа az-jenata.bg. Според някои суеверия, кокошки, гъски, пуйки и т. н. нормално се разхождат в нечистотия и там намират храната си. Ето за какво се счита, че е на сиромашия, в случай че на празничната софра сервираме птиче месо.

Яденето на нещо с крила в навечерието на Нова година също се смята за неприятен шанс, защото може да се одобри, че вашето благополучие отлита.

Омари и раци
Въпреки че се считат за деликатес, в навечерието на Нова година не трябва да залагаме на тези изискани храни, гласи суеверието. Ракообразните се движат встрани и обратно (особено в случай че са застрашени от хищници), а това се счита за неприятна прокоба, че животът ни също ще тръгне обратно. Според австрийците да вземем за пример, консумирането на нещо в навечерието на Нова година, което се движи обратно, значи, че през идната година ще имаме повече неуспехи. Това важи и за скаридите. Заложете на морски блага, които се движат в посока напред.

Къса паста, юфка, начупени спагети
Според японците нудлите като ядене за посрещане на новата година са храна за шанс, мощ, здраве и дългоденствие. Сервирането на спагети също се счита за късметлийско ястие. Това, което не трябва да позволяваме като неточност при приготвянето им е да ги начупваме. Японците считат, че начупената паста, юфката символизират скъсен живот. Ето за какво в новогодишната вечер избягвайте да хапвате къса паста, юфка и начупени нудли или спагети (и друга начупена дълга паста).

Хляб с дупка
Има разнообразни предписания за хлябове, някои с квас, други които пък се подготвят с мая. След изпичане, в случай че сме приготвили хляба тъкмо както е по рецепта, той може да има отмерено разпределени по-малки или по-големи дупки, което го прави още по-разкошен. Но евентуално ви се е случвало да закупите подготвен самун или вашият домакински по разрязването да има една по-голяма дълбока дупка, като „ тунел “, като че ли хлябът е „ повреден “? Това нормално се случва при неточност с втасването, месенето. Вярва се, че е на неприятен шанс и загуба, в случай че в празничната вечер/ден, имаме подобен самун на масата си. Бързо можем да изправим нещата при сервирането, като нарежем хляба по този начин, че да пресечем тази огромна дупка.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР