Насрочената за петък, 2 март, баскетболна среща между "Видабаскет" и

...
Насрочената за петък, 2 март, баскетболна среща между "Видабаскет" и
Коментари Харесай

От ЦСКА отново отказаха да пътуват до Видин, Видабаскет настоява за служебна победа

Насрочената за петък, 2 март, баскетболна среща сред "Видабаскет " и ЦСКА няма да се състои. Гостите от София са отказали да пътуват до Видин. Припомняме, че по стратегия срещата от 6 кръг на шампионата трябваше да се играе на 25 февруари, само че бе отсрочена още веднъж по гледище на ЦСКА с претекста, че старши-треньорът им е зает с националния тим. Срещата е предстояща с интерес от последователите на баскетбола във Видин. В началото на седмицата Българската федерация по баскетбол дефинира нова дата за дуела, само че през днешния ден стана ясно, че и в петък в зала "Фестивална " няма да има мач от мъжката "А " група.
"Този мач не може да се организира заради неспособност на ЦСКА да пътуват. Имат проблеми. Препоръчахме на двата тима да се схванат. Щом като "Видабаскет " не са съгласни с ново отсрочване, ще бъде присъдена служебна загуба на ЦСКА. ", сподели за Радио ВИДИН Христо Христов, управител "Национални тимове и надпревари " в Българската федерация по баскетбол.
Днес е пристигнало и писмо от федерацията, в което се удостоверява, че мач в петък няма да има и последствията от това.
От видинския клуб изрично не са съгласни с насрочване на нова дата за мача и упорстват за служебна победа. Отборът до последно се е готвил за дуела и приема следващото отсрочване за непрофесионално, неспортменско и неуважително държание.
"Категорично заявяваме, че трети път "Видабаскет " няма да се съгласи да играе домакинска среща във Видин с тима на ЦСКА. Причините са няколко: Първо, имаме още еди отсрочен домашен мач с "Академик " София, за който мъчно може да се откри свободна дата в извънредно натоварената спортна зала "Фестивална ". До края на март няма свободен уикенд, през седмицата има общински шампионати по волейбол и баскетбол, организират се училищен игри, а в това време би трябвало и да се тренира с тимовете. Второ, за първото отсрочване не считаме, че ангажираността на ст. треньора на ЦСКА е сериозна причина, в случай, че в ЦСКА има картотекирани помощници на мъжете и няколко експерти при подрастващите. Винаги може да се направи подмяна, с цел да не се стига до отсрочване на мач, а и мъжкото състезание би трябвало да е приоритет. За днешното решение на БФБ за ново отсрочване на наново плануваната за 2 март среща липсват претекстове и не знаем каква е повода. За "Видабаскет " в тазгодишния шампионат дуелът с ЦСКА от мъжката "А " група към този момент е завършил. Очакваме публично това да направи и БФБ. ", обясниха от управлението на БК "Видабаскет ".
Позицията е съгласувана със старши-треньора Николай Колев, капитана на тима Юлиян Колев и състезателите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР