Наследихме над 1000 жалби, заварихме тромава и неефективна програма, обяви

...
Наследихме над 1000 жалби, заварихме тромава и неефективна програма, обяви
Коментари Харесай

Разкриха схемите на хотелиери и украинци, ето на кои държавата няма да плати

Наследихме над 1000 тъжби, заварихме тромава и неефективна стратегия, разгласи министърът на туризма

Министърът на туризма Илин Димитров изясни през днешния ден, че към момента има неплатени фактури на хотелиерите, които са приели украински бежанци.

До 20-ти октомври ще бъдат преведени парите на бизнеса от първата част на програмата , която действаше до 30-ти май, а до края на месеца – за втората час, дейна до края на август, даде обещание Димитров.

Причината за забавянето била инспекции на подадените данни.

Имало много противоречиви претенции на хотелиери, които или са желали да излъгват страната, или самите те са станали жертва на машинация и в този момент ще би трябвало да изпият по една студена вода и да не помнят за парите, които са похарчили за украинските бежанци.

Илин Димитров посочи, че Министерството на туризма няма да заплати престоя и храната на украинците, в случай че има данни, че те са почнали работа . Налице били много сходни случаи. Работа на хотелиерите било да ревизират дали гостите им работят. Украинците били предизвестени, че в случай че се трудят, ще изгубят правото на помощ за нощувка и изхранване от страната. Имало случаи, в които бежанците били настанявани в хотел и работили на същото място.

Проверяват се и лица, които са декларирани, че са нощували в хотелите, само че в действителност системата на Министерство на вътрешните работи показвала, че са напуснали рамките на България много по-рано.

Трети вид е дублирането на регистрации. За едни и същи украинци пари желали разнообразни хотелиери. Ще се заплати на този, който последно ги е настанил, посочи министър Илин Димитров.
 Хотелиери извадиха украинските бежанци и стачкуваха при започване на лятото. За някои неща те са прави - страната, изключително по времето на някогашния министър на туризма Христо Проданов, се забави прекалено много с заплащанията. Но от друга, се оказа, че някои от тях са намерили пропуски в програмата и пробвали да източат пари
" Наследихме 1000 тъжби за незизплащане на средства. Заварих неефективна, тромаво написана и тежка стратегия. Има 32 стъпки преди да се заплати. За 2 месеца ние сме платили 4 пъти, удвоили сме скоростта. От пет дни към този момент работи програмен продукт, който разрешава за 15 минути да спестим 15 дни работа. Чакахме описи от 5 министерства, с цел да се разплатим. Благодарение на софтуера успяхме бързо да обработим юни, юли и август и да преминем на финансова аргументация. В сряда ще мине и през Министерски съвет ", изясни министърът на туризма.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР