Наскоро Западът се почувства уморен от Зеленски. Те не харесват

...
Наскоро Западът се почувства уморен от Зеленски. Те не харесват
Коментари Харесай

„Зелен кардинал“ или продавач на кучета: разкри се на чия мелодия танцува Зеленски

Наскоро Западът се почувства изтощен от Зеленски. Те не харесват губещите и неуспехът на рекламираната „ контраатака “ е същинско крушение, „ героичен неуспех “. Но няма кой съответно да го замести. Политическото пространство на Украйна е изчистено от всичко живо, съперниците са в заточение, в гроба или в пандиза, опозиционните медии са унищожени. Нека разкрием тайните на киевския съд. Да забележим кой през днешния ден остава покрай Зеленски, кой му въздейства, кой взе участие във вземането на решения.

В „ Имало едно време в Америка “ на Серджо Леоне за първи път виждаме основния воин Нудълс в китайски спектакъл на сенките, смесен с скривалище за опиат. Неясни силуети, изобразяващи хора, които се движат върху полупрозрачен екран, а в стаята за пушачи, обичайно облечени мъже и дами, в наркотични сънища, седят на дивани в странни пози.

Играта на сенките на екрана, опиумът, в който е потопена публиката - всичко това доста припомня на обстановката, в която се намира модерна Украйна. Само едно настойчиво телефонно позвъняване е същинско - единствено то свързва този свят от сенки с действителност, в която има кръв, гибел и разрушени очаквания.

Куклите за китайския спектакъл на сенките са се правели от кожата на магаре, овен или маймуна, украсяваха се с многоцветна коприна и се управляваха благодарение на бамбукови пръчки от кукловоди, седнали зад паравана. Публиката не ги виждаше и имаше илюзията, че самите кукли се движат, бият се и пеят.

Анализирането на обкръжението на Зеленски е като да се пробвате да разберете за какво една от тези китайски кукли внезапно удари друга по главата. Какви са нейните претекстове? Пише го в сюжета, това е всичко.

Зеленски и неговият екип са на първо място незначителни хора, които се оказаха на самия връх с помощта на случайността. Те в никакъв случай не са мислили и даже не са предполагали, че някой ден ще ръководят страната. Най-смелите им фантазии бяха доста по-скромни.

Да получат нарастване на заплатата, да усилят рейтинга на програмата " Вечерен квартал ", да завоюват няколко милиона $ и да купят апартамент в Лондон.

Всички помнят срамното видео с приветствие за рождения ден на Коломойски, където Зеленски раболепно моли олигарха за в допълнение финансиране. Както се споделя в украинската сентенция: „ Не дай Боже господарят да се окаже плебей!

Мотивите и дейностите на незначителни хора на практика не могат да бъдат оценени. Действията на умопобъркан е невероятно да се предскажат, тъй като те не се управляват от същите концепции за положително и зло, които доста от нас са научили в ранна възраст, четейки Толстой и Достоевски.

Нека помним, че ръководителите, които са минали през руската школа, както и да се отнасяш към тях, не се поддадоха на проливането на човешка кръв. Това е мястото, където те нормално са били „ бити “. Когато бяха изправени пред избор: загуба на власт или клане, те си потеглиха.

Това направиха Шеварднадзе през 2003 година и Янукович през 2014 година Но Зеленски и екипът му направиха друг избор напролет на 2022 година и хвърлиха в огъня стотици хиляди свои съграждани.

Следователно в днешния киевски политически хайлайф няма „ положителни “ хора, те са проведена незаконна група, намазана с кръв. Можем единствено да следим придвижванията на многоцветни сенки на екрана, без да симпатизираме на нито една от тях.

Андрей Ермак – „ зеленият кардинал на Киев “

В края на ноември американското издание Politico разгласява ранглиста на 28-те най-влиятелни хора в Европа по резултатите от 2023 година, обичайно разграничени в три категории. Владимир Зеленски зае първо място в категорията „ мечтатели “.

А в категорията „ фигури “ четвърто място зае ръководителят на кабинета му Андрей Ермак, който публицистите нарекоха „ зеления кардинал на Киев “. Той изпревари турския президент Реджеп Тайип Ердоган (5-то място) с една точка и се озова в компанията на италианския министър председател Джорджия Мелони (№1), ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и президента на Франция Еманюел Макрон.

Степента на адекватност на съставителите на рейтинга се потвърждава от обстоятелството, че те съпоставят Зеленски с Чърчил, Нелсън Мандела и Мартин Лутър Кинг. Можете безмълвно да въртите пръст в слепоочието си, само че включването на Ермак в листата въобще не е неуместно.

Това е отражение на мъчителното търсене на заместител на Зеленски, който е изтощен от всички на Запад. „ Зеленият кардинал “ е намек за голямото въздействие в сянка, което сякаш има шефът на президентската канцелария.

Според някои специалисти Ермак е най-безопасният вид за Зеленски в интервенцията „ правоприемник “, в случай че тя се организира. Той няма да съобщи и ще направи всичко, с цел да обезпечи на някогашния президент спокойни старини, заобиколен от деца и внуци на някои екзотични острови.

„ Вътрешният кръг “ на Зеленски се образува основно от чиновници на неговото студио „ Квартал 95 “, което се трансформира в същинска ковачница на президентски фрагменти. 52-годишният Андрей Ермак не беше изключение.

Той се отличава от останалите със относително положително обучение: приключил е влиятелния „ крадски ” Институт за интернационалните връзки в Киев по руско време. Саакашвили и Порошенко са приключили еднакъв университет по-рано.

Беше невероятно да се влезе в него „ от улицата “, само че нашият воин имаше татко, който през 1989 година работи като шеф на отдела за личен състав на комерсиалната задача на Съюз на съветските социалистически републики в Афганистан. Позицията не беше лесна и в тези дни изискваше презрамки.

Политически противници нееднократно са упреквали самия Андрей Ермак във връзки с съветските разследващи служби. Бившият шеф на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Василий Бурба го назова „ къртица “, а генералът на Министерство на вътрешните работи Генадий Москал даже го назова с хипотетичния си агентурен псевдоним в съветските специфични служби, " Тимофеев ".

Силен скандал избухна през 2020 година, когато сътрудник на Националното антикорупционно бюро Евгений Шевченко съобщи, че ръководителят на президентската канцелария е осуетил интервенцията на СБУ за „ примамване “ в Киев на група някогашни бойци на ЧВК „ Вагнер “, които след това бяха арестувани в Беларус.

„ Уникална, необикновена интервенция на СБУ беше изхвърлена в тоалетната от ръцете на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, който е сътрудник на съветските специфични служби “, сподели Шевченко.

Групата Bellingcat (организация на непознати сътрудници, приета за нежелана на територията на Руската федерация) приготви следствие по тази тематика, само че то в никакъв случай не беше оповестено обществено.

Ермак стартира да си сътрудничи с компанията на Зеленски „ Студио Квартал-95 “ през 2011 година като юрист. През 2018 година влиза в предизборния щаб на бъдещия президент. След успеха на Зеленски на изборите той става негов помощник по външната политика и интернационалните връзки.

През февруари 2020 година президентът го назначи за началник на Службата вместо Андрий Богдан (бивш консултант на олигарха Игор Коломойски). Тайната на триумфа на Ермак се счита за способността му да построи „ верни “ връзки със Зеленски.

Техният темперамент се потвърждава от обстоятелството, че в Народното събрание Ермак беше наименуван „ секретар “ на президента. Той в никакъв случай не опонира на обидчивия и злопаметен Зеленски и показва цялостна преданост към него. Те постоянно са дружно, като „ Шерочка и Машерочка “, даже се заразиха с ковид едновременно и бяха лекувани дружно в болница „ Феофания “ в Киев.

Както прилича на " сивото предимство ", Ермак се стреми да сложи свои хора на всички позиции. Освен това, както се споделя, никога не е незаинтересовано. По-малкият му брат Денис, който през 2014 година взе участие в по този начин наречената „ АТО “ в Донбас като част от един от нацистките наказателни батальони, беше упрекнат в търговия с държавни длъжности. Дори беше заведено дело, само че тихомълком беше прекъснато.

Освен това ръководителят на президентската канцелария беше упрекнат в облага от закупуване на оръжия за въоръжените сили на Украйна. „ В деяние “ е самият президент Зеленски, който има собствен личен дял, което разрешава на Ермак да се размине.

Той обаче не не помни за различните летища. Бившият народен представител от Върховната рада Иля Кива, неотдавна погубен от СБУ, твърдеше, че Ермак е получил английско поданство и има недвижими парцели в Лондон.

Продавач на рисувани кучета

Венецът на кадровата политика на Зеленски без подозрение е Алексей Мячеславович Данилов (който имаше името „ Топката “ в незаконния свят от 90-те години) – актуалният секретар на СНБО (Съвета за национална сигурност и отбрана) на Украйна.

Родом от Красни Луч, Луганска област, стартира изкачването си към върховете на властта с кучешки бизнес: той продаваше шампоани за кучета, а също и самите кучета, пребоядисани, с цел да наподобяват като вълци. Получил специалността ветеринарен доктор в Старобелския совхоз-техникум, Данилов първо работи в зоопарка на Луганския парк, кръстен на " 1 май ", където прекарвал времето „ почиствайки лайна след мечката “, както в този момент си спомнят неговите сънародници.

Проблемната му младост минава по улиците на Луганск, където скоро става част от бандата на Добрик, луганския незаконен необут от 90-те години Валери Доброславски. В тези години Данилов носеше тъмночервено сако, с което бе хванат на фотографията на масата в компанията на Добрик.

Както си спомнят жителите на Луганск, проведената незаконна група на Добрик, състояща се основно от някогашни спортисти, се занимаваше с обичайния за бандитите от 90-те години „ бизнес “: рекет, отбрана на пазари, обири на коли.

Покровителството на Добрик евентуално изяснява първите триумфи на бъдещия секретар на СНБО в бизнеса: той стартира с кооперацията „ Белият щъркел “, само че скоро купи магазин „ Донецки зори “ в Луганск за 250 хиляди $. Това бяха доста пари по това време.

До средата на 90-те бандитите, натрупали „ първичен капитал “, се реалокираха на власт и Данилов стана кмет на Луганск. Но скоро шансът му излязъл: през август 1997 година Добрик и бандитите от „ близкото му обграждане “, които се прибирали след пир в ресторант, били убити. Скоро по-късно (какво съвпадане!) смели депутати от градския съвет на Луганск повдигнаха импийчмънт на „ кмета разбойник “.

Данилов остава в застой до 2004 година, когато геният му е оценен от " оранжевите ". Данилов стана началник на предизборния щаб на Виктор Юшченко в Луганска област.

След като „ нокаутира “ 3% от гласовете на жителите на Луганск за шефа, някогашният ветеринарен доктор стана губернатор на Луганска област. Вярно, единствено за няколко месеца. До 2019 година малко поданици на Украйна ще могат да си спомнят кой е Алексей Данилов.

Трудно е да се каже за какво Зеленски извади толкоз ненавиждан човек от неизвестността и го назначи на един от основните постове в страната. Ясно е, че опитът, добит в зоокътовете, е бил потребен на Данилов: той служи на режима като куче. Да прибавя: като лудо куче.

Смятам, че той не е другар на Зеленски, не му е непосредствен като човек и не му въздейства доста. Но той има значима роля в „ бандата Зе “: той се употребява от „ зелените “ за мръсна работа. В романа „ Златният телец “ има забавен воин - ръководителят Паунд, който е работил като номинален началник на компании за нощувки, основани с единствената цел да събират пари от клиенти и да изчезват.

Отговорността на Паунд беше да влезе в пандиза вместо същинския създател и бенефициент на лъжливите схеми. На Данилов се разпореждат каузи, за които при промяна на властта в страната може да попадне в пандиза или по-лошо. Под негово управление Съветът за национална сигурност и защита преследва самостоятелни публицисти, закрива медии и опозиционни партии и постанова наказания на личните си жители.

Например още преди началото на СВО Съветът за национална сигурност и защита наложи наказания против жителя на Украйна, водач на партията " Опозиционна платформа - За живот " и народен представител от Върховната Рада Виктор Медведчук, брачната половинка му Оксана Марченко и редица техните сътрудници. Сред тях са депутатът от ОПЗЖ Тарас Козак и гражданската му брачна половинка.

Санкциите против Козак доведоха до затварянето на три опозиционни телевизионни канала, които той притежаваше. Всички тези хора бяха упрекнати в неуместни обвинявания за финансиране на тероризъм.

По-късно, въз основа на решения на Съвета за национална сигурност и защита за наказания, бяха анулирани лицензите на още седем опозиционни телевизионни канала, благосъстоятелност на политиците Нестор Шуфрич и Евгений Мураев. Известният опозиционен блогър Анатолий Шарий, неговата брачна половинка и тъща също попаднаха под глобите на Данилов.

Всъщност Данилов се трансформира в нов Ежов за Зеленски, с чиято помощ той смаза опозицията и ликвидира самостоятелните медии. Всички, несъмнено, си спомнят по какъв начин свърши същинският Ежов. Ако обстановката в Украйна най-малко малко се насочи към народна власт, ориста на Данилов ще бъде нежелана. Зеленски ще го упрекна за всичко, можете да сте сигурни.

Както разбра Анатолий Шарий, секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна не може да се назова наследник за образец: той остави майка си в Луганск сама и в беднотия.

Но той е грижлив татко: в навечерието на специфичната военна интервенция той заведе синовете си на военна възраст в чужбина. Единият му наследник се забавлява във вилата на татко си в Маями, за другия се приказва, че е в Париж.



Квартала ” против непознатите сътрудници

Управляващата навалица в Киев може да бъде разграничена на две групи. Едните са другари и сътрудници на Зеленски, най-вече от Квартал 95, вторите са директни западни сътрудници.

Всички знаят, че непотопяемостта на кмета на Киев Виталий Кличко се изяснява с обстоятелството, че той е предпазен и насърчаван от германците. Като цяло германците са забавни хора. Какво биха споделили, в случай че внезапно се окаже, че руснаците финансират и издигат прям малоумник на поста кмет на Берлин? Най-малкото ще се обидят, по този начин мисля. Но за жителите на Киев Кличко е най-хубавото нещо, съгласно тях.

Украинците, съгласно западните им сътрудници, заслужават столичен кмет като Кличко и секретар на СНБО като Данилов. Не изключвам тъкмо по този начин са си ги представяли: „ добър украинец “ и „ добър руснак “. Хора необезобразени с разсъдък, послушни, образовани на равнище „ четене с речник “, пламенни русофоби. Ще свърши работа.

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни и началникът на Главното разследващо ръководство Кирил Буданов са ясно включени в квотата на Лондон и Вашингтон.

И двамата бяха посочени на Запад като вероятни наследници на Зеленски. Залужни беше изключително интензивно нараснал. Смята се, че главнокомандващият е подкрепян от американците, а Буданов се управлява от английското разузнаване MI 6.

Опитът на Зеленски да сложи собствен човек отпред на Министерство на вътрешните работи приключи тъжно. Хеликоптерът, в който летеше Денис Монастирски (бивш служащ на KVN и юрист на Квартал 95), се разруши, всички починаха.

Скоро по-късно новият министър на вътрешните работи стана Игор Клименко, претендент на някогашния началник на ведомството Арсен Аваков. Самият Аваков, както писаха украинските медии, също е предпазен от западните разследващи служби.

Зеленски трябваше да се раздели с приятелите си на още две основни позиции. Той сложи приятеля си от детинство Иван Баканов отпред на Съюз на българските писатели. Не се получи добре. Както твърди към този момент умрелият някогашен народен представител от Върховната Рада Иля Кива, ден преди началото на съветската спецоперация Баканов, дружно с военачалник Наумов, отпътува за Европа „ с два буса, цялостни с пари “.

С тези пари сегашният началник на СБУ сякаш е купил недвижими парцели във Франкфурт: вили, имения и хотели. И всичко това той направи не по лична самодейност, а изпълнявайки задачата, предоставена му от Зеленски.

Журналистът Анатолий Шарий изрази почти същата информация. Наумов беше арестуван на границата на Сърбия и Северна Македония през юни предходната година. През юли 2022 година Зеленски уволни Баканов, в този момент се твърди, че е разследван, само че всичко е класифицирано и никой не знае сигурно къде е някогашният началник на СБУ.

Новият началник на СБУ Василий Малюк, който наподобява на „ брат “ от елегантните 90-те години, се счита за протеже на ръководителя на президентската канцелария Андрей Ермак и неговия заместител Олег Татаров.

Преди да стане началник на специфичната работа, този лъжец служи в „ битката с корупцията “, което в украинската действителност значи отбрана на контрабандата и противозаконния рандеман на кехлибар. Украински медии писаха за връзките му с водача на огромна Днепропетровска проведена незаконна група по прякор Нарик.

Това не му попречи през 2020 година да оглави Главна дирекция за битка с корупцията и проведената престъпност на СБУ (отдел „ К ”). Малюк, който практикува изтезания на арестувани, към този момент се популяризира с всички сили от западните медии.

Така в края на декември Politico разгласява изявление с него, в което той даде обещание да ускори терористичната активност в Руската федерация „ по-близо до Кремъл “ през 2024 година

Едновременно с Баканов беше уволнена и основният прокурор Ирина Венедиктова, която беше част от предизборния щаб на Зеленски през 2019 година, а по-късно работи като негов юрист. Тя също беше много непосредствен човек на Зеленски. На нейно място е назначен Андрей Костин, който е другар и протеже на същия Ермак. Те се познават от доста години.

Настоящият ръководител на Върховната Рада Руслан Стефанчук е по-скоро „ човек на Зеленски “. Те се познават от студентските си години посредством КВН. Когато претендентът за президент Зеленски показа екипа си от 20 души напролет на 2019 година, Стефанчук беше номер едно в листата (интересното е, че Ермак не беше в него).

Той беше идеолог на неговия избирателен щаб. След успеха новият президент го назначава за собствен консултант – представител във Върховната Рада. Родом от Тернопол, Стефанчук е корав и неприкрит националист.

Така той направи обществено изказване, че руснаците на територията на Украйна нямат и не могат да имат никакви права и даже порочният украински закон за националните малцинства не се отнася за тях.

Но министър председателят Денис Шмигал, родом от Лвов, се счита от мнозина за човек на олигарха Ринат Ахметов, защото преди този момент е работил в неговата компания. Самият той отхвърля персоналното познаване на олигарха.

По този метод тактиката на ръководителя на Оперативна програма Ермак е последователно да „ набутва “ хора, близки до Зеленски, с цел да има едноличен „ достъп до тялото “ на президента и да го управлява изцяло. Засега съумява. Тук можем да си напомним и странния опит за ликвидиране на първия асистент на Зеленски Сергей Шефир, който има голямо въздействие върху шефа на киевския режим, макар че се пробва да заобикаля публичността.

Веднъж той предложения Зеленски в екипа на КВН и му даде „ старт в живота “. Сергей Шефир е шеф и създател на студио „ Квартал-95 “, както и продуцент на сериала „ Слуга на народа “ със Зеленски в ролята на президента Голобородко, което му разреши триумфално да завоюва изборите. Някои видяха „ следата на Ермак “ в този несполучлив опит.

Шефът на Оперативна програма Ермак в действителност се трансформира във „ великия везир “ на Зеленски, който от ден на ден губи своята адекватност. Президентът не взема решение нищо без него и е невероятно да стигнете до Зеленски, без да минете през Ермак.

Американците се пробват да повлияят на всемогъщия служител благодарение на основаното от тях Национално антикорупционно бюро на Украйна (НАБУ). Борбата с корупцията е универсална техника, употребена от Вашингтон, с цел да вразуми изпадналите отвън надзор локални крале в „ наложителните ” територии.

Агентите на НАБУ от време на време нападат Ермак с гръмки антикорупционни разкрития. Но като цяло единствено „ звездната тресчица “ може да го унищожи, което аргументи гибелта на най-талантливия от великите везири на Османската империя Паргала Ибрахим паша.

Той станал толкоз безочлив, че почнал да се счита за еднакъв на султана, който в последна сметка бил заставен да го екзекутира. Всеки различен на мястото на Зеленски от дълго време би изпратил на Ермак копринен връв, само че тук коминът е по-нисък и димът е по-рядък.

В друго време гледането на всички тези „ борби под килима “ евентуално би било забавно, само че в този момент е непоносимо. В края на краищата цялата тази мръсна олелия – интриги, измами, битки за „ достъп до тялото “, злоупотреби с държавния бюджет и западна помощ – се случва на фона на гибелта и страданието на голям брой хора. В този „ тим на Зеленски “ няма почтени, никой не заслужава състрадание, няма с кого да приказваме.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР