Насилствените сблъсъци, които избухнаха между суданските въоръжени сили и паравоенните

...
Насилствените сблъсъци, които избухнаха между суданските въоръжени сили и паравоенните
Коментари Харесай

ООН: 170 000 суданци са избягали в Южен Судан от войната

Насилствените конфликти, които избухнаха сред суданските въоръжени сили и паравоенните сили за бърза поддръжка в Судан, са  принудили 169 060 души да влязат в Южен Судан, заяви филантропичната организация на Организация на обединените нации в събота.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси съобщи, че лица от 38 697 семейства са регистрирани да идват в Южен Судан от началото на рецесията към четвъртък.

" От тези идващи 91 % са завърнали се от Южен Судан, 6,6 % са суданци и 2,3 % са от други националности ", сподели OCHA в последната си актуализация, оповестена в Джуба, столицата на Южен Судан.

Според Организация на обединените нации се чака броят на идващите да продължи да нараства, защото спорът в Судан, третата по величина страна в Африка по територия, продължава.

В него се споделя, че повече от 19 000 бежанци и търсещи леговище са потърсили леговище в Южен Судан.

" Жените и децата все по-често идват недохранени и се нуждаят от незабавна животоспасяваща хранителна помощ ", сподели OCHA.

В него се споделя, че неприятните пътни и теренни условия през дъждовния сезон и непредвидимите обстановки на сигурност, дружно с дефицита на финансиране за поддържане на интервенциите, остават основни провокации.

" Партньорите по проекта за реагиране при изключителни обстановки към този момент направиха обилни крачки в подпомагането на нуждаещите се, само че мащабът на рецесията изисква повече поддръжка ", споделиха от организацията на Организация на обединените нации.

Повече от 4 милиона души остават разселени, 2,5 милиона вътрешно и 2,2 милиона в прилежащи страни, съгласно Организация на обединените нации.
 Войната в Судан е прогонила 3 млн. души от домовете им
Войната в Судан е прогонила 3 млн. души от домовете им

2.4 млн. души са разселени в страната, а 730 000 са избягали в прилежащи страни

Избухването на боевете в Судан на 15 април докара до напор от хора, бягащи от страната към прилежащи страни, в това число Южен Судан.

Организация на обединените нации предизвести, че по-нататъшното развиване на спора в Судан може да дестабилизира по-широкия район.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР