Нашите пасища могат да се замърсят от изпражненията на хищници,

...
Нашите пасища могат да се замърсят от изпражненията на хищници,
Коментари Харесай

Ветеринарен Лекар Преобърна Всичко За Чумата В Странджа С Нова Версия За Заразата!

Нашите пасища могат да се замърсят от изпражненията на хищници, които са били на територията на Турция и там са се хранили с елементи от имунизирани животни. Пасейки, овцете и козите гълтам белтъчни частици от тях и имунната им система реагира при срещата с ваксинален артикул, разяснява доктор Пасков.

По негово наблюдаване до през вчерашния ден не са били осъществени превантивни действия от държавните органи като основаване на дезинфекционни площадки в стопанствата, ограничение на придвижването на хора и транспортни средства.

Ветеринарният доктор означи, че при чума смъртността при козите е до 90 %. Ако се одобри, че болестта е с понижена мощ - смъртността може да падне до 30-50 %.

Но при тази болест би трябвало да има умрели животни. Инкубационният интервал е от 3 до 7 дни, разясни доктор Пасков и добави, че в случай че заболяването съществува в региона, за 34 дни без ограничения като дезинфекцията и ограничението на напредване на хора, животни и транспортни средства, то не България, а Румъния и Сърбия са щели да пламнат.

По думите на специалиста избиването на животните има смисъл единствено като част от пакет ограничения за превъзмогване на обещано заболяване и единствено когато всички те са изпълнени, в противоположен случай елементарното изтребване без другите ограничения няма смисъл.

Ветеринарният доктор уточни още, че от взетите над 1300 проби едвам 22 са дали позитивен резултат. Той добави, че позитивната проба не постоянно значи болно или излъчващо болестта животно.

Лекарят разясни, че позитивен резултат могат да дадат и животни, които са били подложени на имунизация. Според него районът, в който има установени позитивни проби, се намира доста близо до границата с Турция, в която имунизацията против чумата по дребните преживни животни е всеобщо събитие.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР