Нашите две страни са силно свързани от традицията на виното.

...
Нашите две страни са силно свързани от традицията на виното.
Коментари Харесай

Младото Божоле дойде в България

Нашите две страни са мощно свързани от традицията на виното. Това е нещо надълбоко залегнало в културата на Франция и България, и аз доста се веселя, че можем да го отпразнуваме довечера. Това сподели ръководителят на Френско-българската комерсиална и индустриална камара Стефан Делайе по време на гала за посрещане на " Младото Божоле " довечера в София. Той означи, че преди 20 години са почнали с 30 гости, а довечера са 2000.

Делайе описа, че историята на " Младото Божоле " идва от 50-те години, когато са разрешили на френските производители да отворят по-рано бутилките, защото е имало остатък. Оттогава празникът е традиция и на него се отварят първите бутилки от новата годишна продукция.

" Бих желал да поздравя университета в Монпелие, който дружно с университета в Пловдив сътвори магистърска степен, профилирана в образованието на културата на вино ", съобщи Делайе.

По думите му 110 страни по света довечера честват " Божоле нуво ", консумирайки 30 млн. бутилки вино. " Много се веселя, че с Френско-българската комерсиална и индустриална камара съумяваме да превърнем София в една от тях ", заключи той.

" Le Beaujolais Nouveau est arrivé! " (Новото Божоле пристигна!). Така си споделят доста хора по света и тази традиция, която има към този момент десетки години история, се трансформира в мотив за нови другарства и хрумвания, за взаимни планове, сподели вицепрезидентът на България Илияна Йотова. Тя поздрави Стефан Делайе за неговата упоритост и работа, довели до доста положителни връзки с представителите на българския бизнес.

България и Франция фактически са две страни, които имат опит с производството и дегустацията на хубаво вино и това е едно от нещата, които ни сближават, сподели и Добромир Добрев, член на Управителния съвет и изпълнителен шеф " Корпоративно банкиране и финансови пазари " в Обединена българска банка (ОББ).

 Визуализация на изображенията
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР