Нашата позиция е, че това правителство цялото трябва да си

...
Нашата позиция е, че това правителство цялото трябва да си
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Правителството да си ходи, кабинетът заслужава оценка Слаб 2

" Нашата позиция е, че това държавно управление цялото би трябвало да си върви – като се стартира от министър Тагарев и може би някъде на по-заден проект и министър Хинков ".

Това съобщи някогашният министър на труда и обществената политика и сегашен народен представител от Българска социалистическа партия Георги Гьоков. Според него, в случай че е имало проблем сред Хинков и шефа на " Пирогов ", то той е трябвало да бъде решен в съда, а не да се трансформира в политически скандал.

" Денонощно се тресат кавги, няма решения в интерес на хората. Единственото нещо, което се случва, е спорене кой да овладее властта, кой да овладее регулаторите, кой да овладее основните позиции в страната ", съобщи Гьоков пред NOVA NEWS.

По думите му кабинетът заслужава оценка Слаб 2, защото не се занимава с целите на страната, а напасва сглобката. " Към моята оценка ще се причисли целият български народ ", съобщи Гьоков.

Депутатът сподели, че Българска социалистическа партия няма изясненост какви ще бъдат измененията в Конституцията, кое ще отпадне и кое ще се одобри на второ четене. Във вторник Българска социалистическа партия провежда среща с конституционалисти, с цел да се чуе мнението на специалистите. " Конституцията има някакви проблеми, очевидно в правосъдната власт, тъй като няма удовлетворен от правосъдната система в България ", добави Гьоков. Според него обаче това, което се предлага от ръководещите, не е " читаво " и работещо. Той добави, че от Българска социалистическа партия обмислят и свои оферти за промени в главния закон.

Гьоков сподели още, че в дневния ред на Народно събрание ежеседмично участват точки, които са свързани с решения за Украйна. За даването на военна помощ депутатът попита кой взема решение коя техника е с отпаднала отминалост, с цел да бъде преотстъпена на Украйна.

За дерогацията Гьоков разяснява, че решението за прекратяването ѝ е неточност. Ако страната упражнява сериозен надзор и да търси сметка за високите цени, ще бъде по-добре, в сравнение с да се занимава с унищожаване на дерогацията, зървам зад тези мераци по-други стремежи. Например – преодоляването на " Лукойл " от " наши хора ", съобщи Гьоков.

Според него Бюджет 2024 е " копи-пейст " на този от тази година, с корекции в минималната работна заплата, признати под натиска на Българска социалистическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР