Нашата планета е страхотно място. Не само защото това е

...
Нашата планета е страхотно място. Не само защото това е
Коментари Харесай

Това са едни от най-странните места по света СНИМКИ

Нашата планета е ужасно място. Не единствено тъй като това е единственото място в космоса, което поддържа живота подобен, какъвто го познаваме, само че и тъй като е свръхмасивната историческа книга на човечеството. От незапомнени времена хората са оставили своя отпечатък на Земята. Рисувахме в пещери, създавахме комплицирано изкуство, изработвахме странни петроглифи и започнахме да строим солидни каменни структури, развивайки се малко по малко в цивилизацията, която сме през днешния ден. Построихме пирамиди, построихме солидни храмове, създадохме необикновено изкуство и в последна сметка се озовахме на Луната. Но също по този начин изследвахме планетата, откривайки места, които са по-странни оттатък най-смелото ни въображение. Земята сама по себе си е необикновено мистериозна планета и ние свършихме работата си, с цел да я създадем още по-голяма. Днес ще разгледаме някои от най-странните места на Земята. 

Линиите на Наска



Недалеч от Чили се намира Перу. По-точно Наска Перу. На безводната повърхнина на платото Наска античните култури са рисували комплицирани знаци и форми, забележими най-вече от въздуха. Странните гравюри са основани преди хиляди години и никой не знае за какво. Въпреки че са препоръчани доста теории, научната общественост към момента не може да се сплоти под едно мнение.  
 
Кулите на Тесла



„ Изследователският център за високоволтови генератори на Маркс и Тесла “ принадлежи на Руския институт по електротехника и е огромен план на Tesla-Coil. Намира се в Истра, на към 40 километра от Москва. Съоръжението е удивително с това, че съставлява най-големият генератор на Маркс в света, основан, с цел да помогне за тестване на изолацията на мълнии във военни самолети.
 
Пътят на великана



В Северна Ирландия има естествено образувание, което наподобява по този начин, като че ли е направено в далечни времена от човешка ръка. Но макар съвършените форми, Пътят на великаните е основан преди към 60 милиона години, защото вулканични изригвания оставят след себе си разтопен базалт. След като се втвърдява, остават тези невероятни пукнатини в скалата.
 
Пустинната ръка



Или ръката в пустинята. Ако пътуваме до чилийската пустиня, ще открием зашеметяваща, странна скулптура, основана от скулптора Марио Ирарасаба. Огромната ръка, стърчаща от сухата чилийска пустиня, изобразява самотност и човешко страдалчество, част от това, което Ирарасаба нормално илюстрира посредством своето изкуство.
 
Зоната на мълчанието



Мистериозната линия земя, наречена Зоната на мълчанието, се намира покрай Bolsón de Mapimí в Дуранго, Мексико. Тя се припокрива с биосферния резерват Mapimí. Там часовниците стопират да работят, а компасите полудяват. Това е аномална зона, за която се споделя, че е изпълнена със чудноват магнетизъм. Много метеори са склонни да влияят върху района.

Камъкът Кочно



Казват, че това е още една галактическа карта. В Шотландия се намира камък, затрупан със странни знаци. Според специалисти камъкът Кохчо включва повече от 90 любопитни маркировки, които някои създатели интерпретират като елементи от солидна галактическа карта.
 
Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР