Народното събрание ще обсъди на второ гласуване Законопроекта за изменение

...
Народното събрание ще обсъди на второ гласуване Законопроекта за изменение
Коментари Харесай

Народното събрание ще обсъди закона за, живеещи извън Република България

Народното заседание ще разиска на второ гласоподаване Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за българите, живеещи отвън Република България. Това планува първа точка от проектопрограмата за работа на Народното събрание, оповестена на интернет страницата на институцията.

Освен това на второ четене се планува да бъдат гласувани измененията в Гражданския процесуален кодекс, Наказателния кодекс, Законопроекта за поощряване на научните проучвания и нововъведенията, второто четене на измененията в Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински експерти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите, както и измененията в Закона за подкрепяне на земеделските производители. 
Проектопрограмата за работа на депутатите тази седмица планува на първо четене да бъдат разисквани промени в Закона за пътищата.

Като точка първа от плана на стратегия за работа на депутатите в четвъртък е включено второто четене на измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, както и в Закона за енергетиката. В дневния ред за този ден е включен Проект на решение за поддръжка на препоръчаната от Министерския съвет обновена Пътна карта за климатична индиферентност на Република България. 

В оферти дневен ред е и първото четене на измененията в Закона за чужденците в Република в България. Очаква се депутатите да обсъдят на второ гласоподаване измененията в Закона за висшето обучение.

В оферти дневен ред е и второто четене на измененията в Закона за експортния надзор на артикули, свързани с защитата, и на произведения и технологии с двойна приложимост.

В петък се чака като първа точка депутатите да обсъдят на второ четене промените в Закона за защитата и въоръжените сили на Република България.

Предвижда се още и ратификацията на интернационален контракт за Изменение и допълнение № 2 на интернационален контракт (LOA) BU-D-SAB " Самолети F-16 Block 70 и обвързвана с тях поддръжка " (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на Съединени американски щати за задгранични военни продажби (Foreign Military Sales-FMS) (Вносител: Министерски съвет, 22.4.2024 г.). като точка втора от плана на стратегия за петък, 26 април 2024 година Предвидено е време и за парламентарен надзор. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР