Народното събрание прие програма за инвестиции до 2032 г. в

...
Народното събрание прие програма за инвестиции до 2032 г. в
Коментари Харесай

Народното събрание прие програма за инвестиции до 2032 г. в сферата на отбраната

Народното заседание одобри стратегия за вложения до 2032 година в областта на защитата. Тя планува годишно, паралелно с внасянето на отчета за положението на въоръжените сили да се внася и доклад за осъществяване на капиталовата стратегия.

В показания разбор за положението на въоръжените сили се показва, че сега те са 37 хиляди души при утвърдени от Народното събрание 43 хиляди или има подозрение за прикрито редуциране от 6000 души. В тази връзка се показва, че плановете в капиталовата стратегия би трябвало да се преработят при обща бройка на Въоръжените сили от 43 хиляди души.

Има установени разлики и при преструктуриране на силите. Предвижда се още компенсацията от помощта за Украйна да се употребява за финансиране на отбранителните планове. Предлага се още всички планове над 100 млн. да се вкарват за утвърждение от Народно събрание.

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи Програмата за вложения в защитата беше утвърдена. Против гласоподаваха от " Възраждане ", групата на Българска социалистическа партия не беше в злата, защото напусна при разискването на предходната точка.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР