Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за

...
Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Депутатите приеха важни промени за запасите от нефт и нефтопродукти у нас

Народното заседание одобри на второ четене промени в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти.

Промените бяха гласувани накуп със 117 гласа „ за “, „ срещу “ – двама и 48 – „ въздържал се “.  

Според признатите текстове стопански оператори и/или съхранители, които имат опция да дават петрол и нефтопродукти и/или разполагат със свободни съдови вместимости за запазване на ресурси за изключителни обстановки на територията на други страни членки на Европейския съюз ползват това право до 50 на 100 от самостоятелно избраните равнища на ресурси за съответните категории нефтопродукти и петрол.  

Всяко съответно прехвърляне се позволява по искане на задълженото лице след авансово позволение от способените органи на другата страна членка на Европейския съюз, на чиято територия ще се съхраняват запасите, и следващо позволение от организацията, гласят признатите разпореждания.

В хода на разискванията Драгомир Стойнев от „ Българска социалистическа партия за България “ разяснява, че с признатите текстове се връща предходното състояние. Вие, в този парламент, не знаете какво вършиме. Най-добре е, просто в енергетиката не предлагайте безусловно нищо, настоя депутатът. Колегата му Румен Гечев добави, че с измененията единствено се внася безпорядък в запасите от петрол и нефтени артикули. Той разяснява, че още при първото четене на законопроекта е предизвестил, че не може и 50% предпазване да се реализира след три месеца. Тези антируски закони нанасят вреди на България, настоя Гечев и попита кой е създател на тези оферти, с цел да му желаят оставката.

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС отговори, че това предложение е пристигнало от Министерство на финансите. Лицето, което търсите и на което желаете оставка, би трябвало да бъде Асен Василев, добави той.

На първо четене Народното събрание одобри да отпадне задължението икономическите оператори да съхраняват 100% от запасите на петрол и нефтопродукти в страната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР