Народният театър се превърна в нещо между полиция и прокуратура.

...
Народният театър се превърна в нещо между полиция и прокуратура.
Коментари Харесай

Велислав Минеков: Народният театър се превърна в нещо между полиция и прокуратура


„ Народният спектакъл се трансформира в нещо сред полиция и прокуратура. Там слушам по какъв начин непрестанно хора би трябвало да дават писмени пояснения, по какъв начин са били разпитвани. Как всеки би трябвало да заявява любовта си към шефа и към другите две персони. “ Това разяснява служебният министър на културата Велислав Минеков по отношение на абсурда в театъра.

В началото на тази година стана ясно, че рeжисьорът Александър Морфов е надраскал вратата освен на пиара Велислава Кръстева, само че и тази на кабинета на шефа Васил Василев. На 29 октомври предходната година на Народния спектакъл осъмна с изкъртена табелка и надписи: " Движение за права и свободи ", " Връзки с обществеността на Ахмед Доган " и " Изчезвай ".

Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е " известният причинител и че не се е крил ".

Кръстева бе дълготраен представител на Движение за права и свободи, някогашен народен представител и член на Комисията по просвета и медии и някогашен зам.-министър на културата.

Минеков изясни, че управлението на Народния спектакъл вика хора да ги разпитва. Той добави и че получава недоволства всеки ден.

„ Получавам ги документално, идват хора да се оплакват и персонално. Има доста истории за описване. Атмосферата е ужасна, слушам ужасяващи неща “, добави той.

Министърът на културата съобщи, че ще се намеси в най-скоро време.

„ Някой е помолен да напусне театъра, откакто е бил добре предизвестен и против едно обезщетение от две заплати. Тук има доста истории. Едни вършат подписка, другите вършат. Има някакво разделяне. Очевидно е, че този спектакъл продължава ослепително да работи. Този проблем беше крит в продължение на месеци. За страдание там има една взаимозависимост. Това съм го казвал и различен път, зависимостта е сред шефа и двете госпожи. За него те са най-голямата полезност в театъра, а всичко останали няма значение. В най-скоро време ще се намеся “, изясни още Минеков.

Той разяснява и заплатите на създателите, като поянси, че би трябвало да се преценява с отпуснатия бюджет.

„ 5,7 млн. лв. е дотацията за Народния спектакъл тази година. Другите доходи са от билети. Този спектакъл е жертван на облага, само че те не могат да се харчат безотговорно “, сподели министърът на културата.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР