Народният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова (и бивш министър на

...
Народният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова (и бивш министър на
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането на "Балкански поток"

Народният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова (и някогашен министър на енергетиката в държавното управление " Борисов 3 " ) съобщи, че документите, показани от групата " Българските елфи ", нямат нищо общо с Пътната карта за построяването на " Балкански поток " през България, която тя е подписала.
 
" Аз съм се подписала под паметна записка от два листа, " Българските елфи " не знам какво демонстрират, демонстрират документи, които нямат нищо общо с това, което аз съм подписала - 2 странички, в които са разказани дейностите които да открият допустимо ли е да се осъществя планът " Балкански поток ", такива пътни карти са подписали наши сътрудници от Гърция, Австрия ", сподели Петкова в изявление за Българска национална телевизия.
 
Петкова сподели, че изборът на строител на газопровода е бил по допустимо най-откритата и транспарантна процедура, която дава опция за присъединяване на необятен кръг реализатори. " Поръчката е на огромна стойност и искахме всяка писмен знак и точка на закона да бъде спазена, сподели Петкова във връзка документите, които сочат съветски ползи в саудитския консорциум " Аркад ", определен за строител.

Бившият министър отхвърли и тезата, че с построяването на тръбата България била обслужила ползите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е разрешило на Владимир Путин да нападне Киев.
 
" Несериозно е да се развива тази тематика. По " Балкански поток " минават пренебрежимо дребни количества - 15.7 милиарда куб. м. Ние най-вече транзитирахме за Турция, Северна Македония и Гърция - общо по 17.4 милиарда куб. м, основно за Турция. С построяването на " Турски поток " щяхме да загубим 14 милиарда куб. м. ", пресметна Петкова и увери, че задачата е била да се резервира тежестта на България на газоразпределителната карта.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР