Народния представител от ДБ, Стела Николова и екоактивстката Ина Иванова

...
Народния представител от ДБ, Стела Николова и екоактивстката Ина Иванова
Коментари Харесай

Доброволци след видяното в Каменар: Страшно е! Оперирани животни лежат в мръсотия, пълни с бълхи

Народния представител от Демократична България, Стела Николова и екоактивстката Ина Иванова влязоха в общинския подслон за безстопанствени животни в Каменар. Активистите изискват да прегледат халетата и клетките, в които са сложени животните като от самото начало съумяват да снимат с телефон, научи Varna24.bg

Доброволците първоначално получават отвод да влязат в едно от халетата, заради риск да внесат болести. След диалог, въпреки всичко съумяват да обхванат в помещението. По земята се вижда мръсотия и фекалии, а животните са цялостни с бълхи. " И ще ми приказват за болести! ", възмущава се Иванова.

В клетките на кучкарника няма естествена светлина и вентилация, а кучетата нямат опция да се разхождат отвън клетките. Въпреки големия двор и пространство, кучетата са наблъскани в тъмни и мръсни кафези, от които в никакъв случай не излизат.

Прясно кастрирани животни пък са настанени в потресаващи условия,в мръсотията. " Настоявам още през днешния ден да бъде изчистено! ", сподели Николова пред личния състав на приюта.

Видеото е поместено в " Активисти в помощ на животните ". От мненията излиза наяве, че хората желаят приюта в Каменар да спре да действа като публично заведение и да премине в ръцете на доброволците и да се поддържа с помощи. Активистите са подготвени даже за митинг.

Общинският подслон в Каменар от години е в центъра на кавги, само че обстановката не се трансформира. Последно през януари стана ясно, че кучетата са били оперирани и кастрирани от лекари без никакъв опит.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР