Народните представители приеха новия Правилник за организацията и дейността на

...
Народните представители приеха новия Правилник за организацията и дейността на
Коментари Харесай

Депутатите приеха новия Правилник за работа на Народното събрание

Народните представители одобриха новия Правилник за организацията и активността на Народното събрание. Работата по правилника депутатите започнаха още през вчерашния ден, а през днешния ден работиха с удължено работно време до приемането му.

В правилника са написани другите процедури в Народното събрание, като тези по метода на водене и други. В правилника е написано и основаването на непрекъснатите комисии към 46-ото Народно заседание, както и групите за другарство и непрекъснатите делегации.

С новия устав към този момент резултатът по групи от гласуването ще излиза автоматизирано.

Също по този начин ръководителят на Народното събрание ще може да назначава и освобождава основния секретар на Народното събрание със период до избирането на ръководител на последваща легислатура.

Народните представители взеха решение да получават главно месечно заплащане, равно на три средномесечни заплати на наетите лица по трудово и служебно правно отношение в публичния бранш, съгласно данни на Национален статистически институт. Основното месечно заплащане се преизчислява на всяко тримесечие, като се взема поради средномесечната работна заплата за последния месец от предходното тримесечие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР