Народът ни е изправен пред тежко изпитание. Повечето хора не

...
Народът ни е изправен пред тежко изпитание. Повечето хора не
Коментари Харесай

Кацаров: В момента избираме между живота и ограниченията. Трябва да изберем живота

Народът ни е изправен пред тежко тестване. Повечето хора не си дават сметка в какъв брой тежко положение сме. Всеки седми влезнал в болничното заведение умира там. Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров в студиото на утринния блок на БТВ.

По думите му ограниченията влизат в този момент, тъй като в този момент има нужда от това: „ Сега сме изправени пред това да наложим цялостен локдаун или да въведем механизма за зелен документ. Предпочетохме зеления документ, тъй като той най-малко дава късмет на хората да работят “.

„ Ние не използвахме опцията през лятото да се имунизираме “, сподели той.

По думите му зелен документ ще се изисква за места, на които хора се събират: заведения, нощни заведения, кина, театри, огромни магазини. Той не се отнася за дребните магазини и за питателните магазини.

Градския превоз не е включен в ограниченията, тъй като прекъсването му ще засегне всички. Другата активност, която не е наранена от ограниченията, е учебната. „ В обстановка сме, която ни доближава към затваряне на огромна част от учебните заведения “, съобщи министърът.

Той беше безапелационен, че измерването на антителата не е задоволително благонадежден способ и по тази причина не е включен в условието за зелен документ.

По въпроса за какво документът за преболедуване има по-малка дълготрайност от имунизационния сподели: „ Имунитетът, който се получава след преболедуване, не е толкоз дълготраен колкото след имунизация “.

Кацаров изясни, че зеления документ няма да бъде изискван, с цел да може жител да упражни правото си на глас. Ако обстановката се утежни обаче, такава мярка може да бъде въведена: „ В момента избираме сред живота и рестриктивните мерки. Трябва да изберем живота, нямаме друга опция “.

Контролът за зелен документ ще се реализира от притежателите на обектите: „ Това може да го направи сервитьора или разпоредителя “. Персоналът обаче няма да има опция да ревизират персоналните документи на хората: „ Не се чака от тях да откриват правота, а единствено съществуване на документ “.

„ Направихме всичко допустимо да осигурим присъствено образование. Университети ще могат да продължат да работят присъствено със зелен документ “, отговори здравният министър на зрителски въпрос.

„ Зеленият документ дава опция на заведенията да работят след 23 часа “, съобщи Кацаров.

Преведени са пари на районните здравни инспекции за закупуване на антигенни проби, заяви той: „ Хората, които се изследват с антигенни проби няма да заплащат за самия тест, а единствено за взимането на проба “.

„ Катастрофални са равнищата на имунизация и по тази причина страдаме. Основната цел на ограниченията е да предпазим страната от обстановка, в която лечебните заведения да не могат да одобряват пациенти “, безапелационен беше Кацаров.

По думите му дефицит има в коронавирус отделенията, а при възходящото натоварване това се трансформира в проблем. Ваксинираните лекари са над 70%.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР