Напрежение, агресивно говорене, чупене на маси. Ротацията в кабинета Денков-Габриел

...
Напрежение, агресивно говорене, чупене на маси. Ротацията в кабинета Денков-Габриел
Коментари Харесай

Пеевски пое ръководството на ГЕРБ. Денков не изключва разговор с Борисов след изборите

Напрежение, нападателно говорене, чупене на маси. Ротацията в кабинета Денков-Габриел се провали. В връзките сред „ Продължаваме промяната-Демократична България “ и ГЕРБ-СДС е имало трети състезател и ролята му е била решаваща. Какво се случва, когато влезе Делян Пеевски?

Редовното държавно управление на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС. То падна от власт, тъй като двете обединения не можаха да се договорят за така наречен ротация, в която министър-председателят от ПП-ДБ трябваше да замени поста си с вицепремиера от ГЕРБ. Очакваше се Мария Габриел да заеме мястото на Николай Денков, само че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не се схванаха за състава на държавното управление и промените, които би трябвало да се създадат.

В Студио България на Свободна Европа разговаряхме с някогашния министър председател Николай Денков за това кой събори държавното управление.
Най-важното от изявлението " Още на първите срещи, които бяха с Борисов, той канеше Пеевски. Ние отиваме на срещата. До Борисов стои Пеевски и в действителност през тези месеци 80 % от диалога беше с Пеевски, не беше с Борисов ". " Това че оперативно се оказа, че Пеевски е поел управлението на ГЕРБ, беше огромна изненада ". " Пеевски сега е заел доста дейна позиция да се показва като евроатлантик, само че няма никакво подозрение, че дейностите към „ Турски поток “, те бяха взаимни – сред Борисов и Пеевски. Тях ги свързват доста неща и част от тези неща са свързани със вземане предвид с ползите на Русия ". " Това, което не чакахме е, че Пеевски ще бъде по-активен от Борисов и че Пеевски, в прочут смисъл, управлява управлението на ГЕРБ ". " Борисов имаше съмнения до последния миг. Дълбоко съм уверен, че решаваща беше намесата на Пеевски. Самият Пеевски още преди този момент беше дал знаци, че желае да има избори ". " Това, че се крие [от ДАНС] такава информация (за контрабанда – бел.ред), значи, че тази информация се събира не, с цел да се предпазим от закононарушения, а се събира, с цел да се създадат компромати, които да се употребяват в подобаващ миг ". " Кирил Петков счупи масата в кабинета на Борисов, тъй като Борисов стартира да приказва някакви неистини. Идилията, че сме разбирали, не е вярна ". " С Пеевски няма да си приказвам. С Борисов бих опитал ". " Аз не мога да взема страна дали Живко Коцев е отговорен или не е отговорен. Те би трябвало да потвърдят, че е отговорен ". " Моето съмнение сега е, че желаят да сложат нов шеф на фонд „ Земеделие “ и това е елегантният метод да реалокират настоящия шеф, с който аз работех сносно. Да го сложат министър, с цел да сложат един различен човек, който няколко пъти ми го пробутваха ". Ролята на Пеевски в ръководството
Лидерът на Движение за права и свободи Делян Пеевски оперативно е поел управлението на ГЕРБ, съгласно някогашния министър председател Николай Денков. „ Още на първите срещи, които бяха с Борисов, той канеше Пеевски. Ние отиваме на срещата. До Борисов стои Пеевски и в действителност през тези месеци 80 % от времето, диалогът беше с Пеевски, не беше с Борисов “, сподели Денков. Той описа по какъв начин „ веднъж споделих на госпожа Габриел, че този вид срещи не са от най-продуктивните и след няколко часа се обади Пеевски да ме пита за какво съм споделил такова нещо “.

Денков сподели, че „ това, което не чакахме, е, че Пеевски ще бъде по-активен от Борисов и че Пеевски, в прочут смисъл, управлява управлението на ГЕРБ “.

По думите на Денков водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е имал съмнения до последния миг за постигането на договореност към ротацията. „ Дълбоко съм уверен, че решаваща беше намесата на Пеевски “, сподели Денков. Според него той още преди този момент е дал знаци, че желае да има избори.

„ Той има аргументи да желае избори. Това не е неговата парламентарна група. Тя е подбирана от други хора. Той се надява да изкара по-висок резултат. Ние да изкараме по-нисък “, сподели Денков.

По думите му съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков е счупил масата в кабинета на Борисов, " тъй като Борисов стартира да приказва някакви неистини. Идилията, че сме разбирали, не е вярна “. Денков сподели, че той няма да приказва повече с Пеевски, само че с Борисов би опитал. „ [Пеевски] няма възприятие до каква степен има мярка и до каква степен би трябвало да спре. Затова го нарекох най-голямото зло “, сподели Денков.
Руските ползи в България
Лидерите на ГЕРБ и на Движение за права и свободи са свързани с съветските ползи в България, сподели Денков. " Няма никакви подозрения, че дейностите към " Турски поток ", бяха взаимни сред Борисов и Пеевски. Тях доста неща ги свързват. И част от тези неща са свързани със вземане предвид с ползите на Русия, в някои случаи в ущърб на българските ползи " , сподели някогашният министър-председател. По думите му при „ същото нещо може да се каже и за президента Румен Радев “.

Според него „ товае фактически извънредно противен контракт. Виждал съм го. Не можех да кажа всичко, тъй като там част от нещата са сложени като комерсиална загадка, само че в този момент към парламентарната комисия взеха да излизат обстоятелствата и тези обстоятелства също демонстрират, че българският интерес е предаден на една турска компания. При това ние си плащаме по тази причина, което е супер скандално ".

Договорът сред „ Булгаргаз “ и „ Боташ “ беше, когато на власт беше назначеният от президента Румен Радев длъжностен кабинет с министър председател Гълъб Донев . Споразумението планува " Булгаргаз " да разтоварва полутечен газ на терминали на " Боташ " и тя да го довежда до българска територия. В подмяна турският оператор получава такси и достъп до българската газопреносна система.

Денков сподели, че има данни за контрабанда на съветско гориво през България за Украйна. „ Тази информация аз я имам от украинския дипломат. Не я получих от ДАНС ", сподели Денков. Той изясни, че е упълномощил инспекция на ДАНС, само че не сподели повече информация.
За кого работи ДАНС
„ Аз не мога да взема страна дали Живко Коцев е отговорен или не е отговорен. Те би трябвало да потвърдят, че е отговорен “, сподели Денков във връзка случилото се с някогашния към този момент основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

По думите му „ това, което беше ясно, е, че там има директна опасност от лице, изпълняващо функционалностите на основен прокурор, към лице, изпълняващо функционалностите основен секретар на Министерство на вътрешните работи “. В началото на април, като министър председател в оставка, за напън, оказан върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев да подаде оставка. Коцев първо я подаде, по-късно я отдръпна, а най-после беше освободен от служебното държавно управление на Димитър Главчев. Софийската градска прокуратура (СГП) в незаконна група. Той беше с обвинени за контрабанда, които бяха арестувани при започване на месеца. Сред тях е Петя Банкова, която също беше уволнена от поста още в първия ден на новата служебна власт.

Денков изясни, че шефът на ДАНС е задължен да рапортува на премиера, когато има съмнения за корупция, какъвто е казусът с Агенция „ Митници “. „ Това, че се крие такава информация, значи, че тази информация се събира не, с цел да се предпазим от закононарушения, а се събира, с цел да се създадат компромати, които да се употребяват в подобаващ миг “, сподели Денков.

Бившият министър председател разяснява и настояването на служебния министър председател за промяна на земеделския министър. „ Моето съмнение сега е, че желаят да сложат нов шеф на фонд „ Земеделие “ и това е елегантният метод да реалокират настоящия шеф, с който аз работех сносно. Да го сложат министър, с цел да сложат един различен човек, който няколко пъти ми го пробутваха “. Денков не пожела да посочи кого има поради.

Във вторник освобождението на досегашния министър на земеделието Кирил Вътев . На негово място той предлага да бъде назначен изпълнителният шеф на Държавен фонд " Земеделие " Георги Тахов . Това се случва дни след назначението на служебното държавно управление.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР