Напълно завършени са дейностите по проектиране и изграждането на два

...
Напълно завършени са дейностите по проектиране и изграждането на два
Коментари Харесай

НКЖИ завърши два жп надлеза по направлението Пловдив – Бургас

Напълно приключени са дейностите по планиране и построяването на два нови пътни надлеза в сектора Черноград – Българово, оповестяват Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ и представителството на Европейската комисия в България. Те са построени по жп линията сред Пловдив и Бургас и са финансирани със средства от Кохезионния фонд на Европейски Съюз.

Реализирането на пресичанията с пътната инфраструктура на две равнища ще усъвършенства сигурността на жп линията. По-високата скорост и по-доброто качество на услугите спомагат за конкурентоспособността на железопътния превоз спрямо другите типове превоз.

Жп направлението Пловдив – Бургас е приоритет в националната железопътна система и нейната рационализация способства за повишение качеството на предлаганите услуги и понижаване на транспортните разноски. Наред с това линията е основна част от главната трансевропейска транспортна мрежа и коридора Ориент/Източно Средиземноморие в България.

Ръководителят на отдел „ България, Унгария, Словения “ в Генерална дирекция „ Регионална и селищна политика “ на Европейската комисия Анес Монфре съобщи, че Европейски Съюз ще продължи да поддържа железопътния бранш през програмния интервал 2021 – 2027 година и 40% от вложенията по Програма „ Транспортна съгласуваност “ ще допринесат за привличането на пътнически и товарни транспорти към жп превоза посредством възстановяване на качеството на железопътната мрежа.

Анес Монфре акцентира и нуждата да се работи за транспортна инфраструктура, която да е устойчива на изменението на климата и да се понижи зависимостта на бранша от изкопаеми горива. Транспортният бранш е вторият най-замърсяващ в Европа, а Европейският зелен пакт слага амбициозната цел за понижаване на излъчванията от превоза с 90% до 2050 година

Европейските вложения в железопътния бранш в интервала 2014 – 2020 година възлизат на към 700 млн. евро и са ориентирани към строителство, рационализация, рехабилитация, електрификация и внедряване на сигнализация и телекомуникации на железопътните сектори. Също по този начин са осъществени ограничения за техническа помощ за капиталови планове по главната и разширената трансевропейска транспортна мрежа.

Изпълнител на плана е ДЗЗД „ Инженеринг 2019 “. Стойността на контракта е над 6.5 млн. лева Проектът се реализира със съфинансиране от Кохезионния фонд, посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020 година

Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и отзиви обаче принадлежат напълно на техния(ите) автор(и) и не отразяват безусловно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската комисия. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейската комисия.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР