Намиращият се зад решетките италиански мафиотски бос Матео Месина Денаро

...
Намиращият се зад решетките италиански мафиотски бос Матео Месина Денаро
Коментари Харесай

Рак покоси боса на Коза Ностра в Италия

Намиращият се зад решетките италиански мафиотски необут Матео Месина Денаро умря на 61 годишна възраст, предадоха международните организации.

Денаро страдаше от рак в дебелото черво в финален етап и беше изместен от пандиза в болница в град Акуила, където е умрял. Там последователно лекуването му против рака беше прекратено и той мина единствено на палиативно лекуване . Преди няколко дни той е изпаднал в кома .

Матео Месина Денаро, който бе необут на Коза Ностра , беше задържан през януари след 30-годишно укриване от управляващите . Той беше хванат от профилирано полицейско поделение в клиника за лекуване на рак в Палермо, където се лекувал под подправено име.



Месина Денаро е наказан задочно на пожизнен затвор за ролята си в серия от злокобни убийства и взривявания на коли бомби в Италия. Наред с другите закононарушения той е упрекнат за атентатите през 1992 година, при които починаха водещите прокурори, борещи се с мафията, Джовани Фалконе и Паоло Борселино.

Денаро е считан за непосредствен поддръжник на някогашните незаконни босове на мафията Бернардо Провенцано и Салваторе Риина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР