Наложи се по спешност и по медицински индикации да търсим

...
Наложи се по спешност и по медицински индикации да търсим
Коментари Харесай

Проф. Добрин Константинов: Процедурата, която предстои да се извърши на детето в Словения, не се прави у нас

Наложи се по неотложност и по медицински индикации да търсим подпомагане за превозването на 11-годишното дете, лекувано в Клиниката по Детска клинична хематология и онкология на УМБАЛ " Царица Йоанна-ИСУЛ “, тъй като процедурата, която следва на това дете в Словения е нещо, което ние не можем да вършим.

Това сподели проф. доктор Добрин Константинов от Клиниката по детска клинична хематология и онкология в УМБАЛ " Царица Йоанна-ИСУЛ “ на брифинг пред публицисти, съобщи кореспондент на " Фокус " .  " Планирана е и доста строги са периодите, които би трябвало да се извършват, което предполагаше, че би трябвало да тръгне. Състоянието на детето сътвори сериозна конюнктура или сериозни стойности на неговите съществени кръвни индикатори, това увеличи риска от превозването и по тази причина се обърнахме към всички инстанции. “

Не мога да не кажа, че всички инстанции реагираха извънредно бързо, преди всичко персонално министърът на опазването на здравето, изясни проф. Константинов. " След това, доколкото разбирам по съответната верига Министерство на защитата и всички ангажирани. Държа да благодаря на всички, в това число и на НЗОК, тъй като те приготвиха нужните документи “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР