Наказание лишаване от свобода“ за срок от 5 години, при

...
Наказание лишаване от свобода“ за срок от 5 години, при
Коментари Харесай

ОС – Кюстендил присъди: 5 години „лишаване от свобода“ за обвиняем в причиняване на смърт по непредпазливост, след ПТП

Наказание „ отнемане от независимост “ за период от 5 години, при първичен режим на изтърпяване „ общ “ и „ отнемане от право да ръководи МПС за период от 5 години, за подсъдимия Р. И. / на 62 година /, дефинира тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил. Съдът призна обвинения за отговорен, в това, че на 02. 10. 2022г. в землището на с. Нови чифлик, област Кюстендил на второразреден път II-62, сред селата Нови чифлик и Багренци, при ръководство на моторно транспортно средство - лек автомобил марка „ М… “, е нарушил разпоредбите за придвижване, а точно разпоредбите открити с наредбите на: член 42, алинея 1, т. 2, прочие 1 и прочие 2 ЗДвП - „ Водач, който ще предприеме изпреварване, е задължен откакто е подал сигнал, да се убеди, че има видимост и свободен път на разстояние, задоволително за изпреварване “; член 42, алинея 2, т. 2 ЗДвП – „ Водач, който изпреварва, е задължен, когато при изпреварването навлиза в пътна лента, предопределена за насрещното придвижване, да не основава заплаха или спънки за транспортните средства, движещи се по нея “, вследствие на което по несъобразителност е предизвикал гибел на повече от едно лице – 3 лица и телесна щета на повече от едно лице – 2 лица.
Съдът го оправдава по обвиняването, че е позволил нарушаване на разпоредбите за придвижване по член 42, алинея 1, т. 2, прочие 3 ЗДвП; член 42, алинея 2, т. 3 ЗДвП и член 43, т. 4 ЗДвП.
Окръжен съд – Кюстендил приспада при осъществяване на наказването „ отнемане от независимост “ времето, през което във връзка с Р. И. е била взета мярка за неотклонение „ домакински арест “, считано от 02. 02. 2023г. до привеждане на присъдата в осъществяване, като два дни домакински арест се зачитат за един ден отнемане от независимост. При осъществяване на наказването „ отнемане от право да ръководи МПС “, съдът приспада времето, през което за същото действие подсъдимия е бил лишен по административен ред или по реда на член 69а Наказателно-процесуален кодекс от опцията да упражнява това право.
Съдът осъжда подсъдимия Р. И. да заплати направените по делото разходи, както следва: - по сметка на ОД на МВР-Кюстендил в интерес на Държавния бюджет сумата 6 889, 14 лв., сторени на досъдебното производство; - по сметка на Окръжен съд-Кюстендил в интерес на бюджета на Съдебната власт сумата 878, 27 лв., разходи за заплащане на движимости лица.
Присъдата може да се стачкува, надлежно апелира, пред Софийски апелативен съд в 15 - дневен период.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР