Наглостта трябва да се гаси по-бързо и от пожар, е

...
Наглостта трябва да се гаси по-бързо и от пожар, е
Коментари Харесай

Аман от цинизъм: Това лице се сравни с Навални! Няма ли пощада?

Наглостта би трябвало да се гаси по-бързо и от пожар, е споделил гръцкият мъдрец Хераклит. И още: Всичко тече и нищо не остава. Ако някой съмишленик на Борисов му го преведе на банкянски, вождът на ГЕРБ може и да схване нещо. Което, несъмнено, не чакаме.

 

Интелигентността през днешния ден се цени от ден на ден, а наглостта не коства нищо. Маргарет Тачър, която е изрекла това, имаше шанс да бъде министър председател на Англия в друго време, другояче можеше да попадне в мечешката прегръдка на Борисов, както се случи с горкия канцлер на Германия Ангела Меркел… Можем единствено да гадаем, какво щеше да се изпише на лицето на Тачър, в случай че нашият мачо набодеше на вилицата си неизядената от нея пържола… (Френският Le Point за Борисов: „ Каубоят на Европа “, който дояжда порциите на Меркел.)
 

Та Борисов се наредил до Навални и се ожалил, че в случай че България не беше в Европейски Съюз, когато го арестуваха щял да изгние в пандиза и даже изпратен в Сибир. Какъв кадър губи Калин Сърменов в „ Сатиричния “, а сякаш е почитател на Борисов…

 

Борисов до Навални… Налага се да бъдат обяснени няколко съществени неща.

 

Знаем кой е Борисов. Личен  охранител на диктатора Тодор Живков и на Симеон Сакскобургготски. Преди това е част от силова формация, членове на която го промотирали пред Бай Тошо. Май отново същите приятели взели участие и в номинирането му за основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Бил е кмет на София. Премиер е към 12 години. През 2020 година всеобщи митинги в продължение на месеци желаеха оставката му, а той ги назова платени. За всеки случай илитератът от Банкя " извади " контрапротест от гербаджии.

 

Доклади на непознати посолства за него звучаха като лист с доказателства за осъществени закононарушения.

 

Той и ръководството му заковаха България на дъното по господство на правото и на върха – по корупция.

 

Навални е тъкмо противоположното на всичко това.

 

Борисов желае да се показа за жертва, да се отърка в мъченическата гибел на един въодушевен от свободата и справедливостта човек. Наглост и цинизъм!

 

Той е доста по-близко до Путин. Също като съветския деспот Борисов мечтае, сънува и живее поради властта. Да управлява институциите, да разполага с тях и най-много с прокуратурата и тайните служби като принадлежности за гонене на политически съперници, предприемачи и медии. Рекетът е част от моделът му на ръководство.

 

Но Борисов не е самичък в наглостта. Доналд Тръмп също се сравнил с Навални. Защото бил преследван по политически аргументи.

 

Посткомунистическият началник Борисов не може да изстиска от себе си отровата на своето мътно минало и се трансформира в контейнер на токсични неща. Той не може да сътвори естествен кръг към себе си и създава само проблеми.

 

Борисов е българският Путин. Както Орбан е унгарският Путин, а Вучич – сръбският. 

 

Не посягайте на Навални! 

 

Огнян Стефанов

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР