Нагласите на микропредприятията и на самонаетите лица в Германия относно

...
Нагласите на микропредприятията и на самонаетите лица в Германия относно
Коментари Харесай

Бизнес нагласите на самонаетите лица в Германия се подобряват леко

Нагласите на микропредприятията и на самонаетите лица в Германия по отношение на вероятностите пред бизнеса им са се подобрили до известна степен през април. Това сочат данните от най-новото изследване на немския стопански институт " Ифо " (Ifo),предаде Българска телеграфна агенция.

Съответният показател на " Ифо " (Jimdo-ifo) се е повишил до минус 13,8 пункта през предишния месец по отношение на минус 15,6 пункта, регистрирани през март.

Авторите на изследването регистрират лек спад на неудовлетвореността от актуалното положение на бизнеса им измежду микропредприятията и самонаетите лица. Най-положително отношение във връзка със своята активност са изразили бизнесмените от бранша на услугите, които са взели участие в проучването. Те регистрират стабилизиране на броя на поръчките, които са им упълномощили клиенти. 

" Самонаетите лица се надяват, че обстановката с поръчките ще се облекчи ", показва специалистът от " Ифо " Катрин Демелхубер. 

Все още обаче забележителна част от самонаетите лица (44 на сто) показват, че бизнесът им е обиден от неналичието на поръчки от страна на клиенти. Броят им понижава по отношение на януари, когато сходно мнение са изразили 47,9 на 100 от участниците в аналогично изследване. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР