Наемниците от Вагнер ще продължат военните си операции в опустошения

...
Наемниците от Вагнер ще продължат военните си операции в опустошения
Коментари Харесай

Наемниците от „Вагнер“ ще получат боеприпаси от Москва

Наемниците от " Вагнер " ще продължат военните си интервенции в разрушения от войната град Бахмут. Това става допустимо след заричане да получат нужните муниции. Преди дни притежателят й Евгений Пригожин се закани, че ще изтегли хората си до 10-ти май.

Основателят на съветската частна военна компания " Вагнер " се е отказал от заканата си да изтегли своите сили от Бахмут в Източна Украйна, откакто е получил заричане, че ще му бъдат доставени всички въоръжения, нужни за завладяването на разрушения град.

Евгений Пригожин, който нееднократно обществено е изразявал персоналната си злост към съветския министър на защита Сергей Шойгу и висшия команден състав на армията поради метода, по който водят войната в Украйна, съобщи, че длъжностни лица в Москва, подтиквани от " дребнава ревнивост ", задържат значими доставки за хората му.

На частните наемници им е дадено да им бъдат дадени толкоз муниции и оръжие, колкото са им нужни, с цел да продължат да се борят с украинските бранители на разрушения град.

Битката за Бахмут е най-интензивната във войната, като в продължение на месеци лиши живота на хиляди хора и от двете страни на спора. Тя се обсъждана от Москва като насочна точка към други градове в украинския район Донбас, който още не е под съветски надзор, отбелязва Ройтерс.

През последните седмици украинските войски бяха изтласкани обратно, само че съумяха въпреки всичко да се задържат в града, с цел да нанесат допустимо най-вече загуби на съветските сили преди плануваната от Киев контраатака против нахлуващите войски на Москва по 1000-километровата фронтова линия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР