Надлезът при моста "Чавдар" е в окаяно състояние, сигнализират наши

...
Надлезът при моста "Чавдар" е в окаяно състояние, сигнализират наши
Коментари Харесай

Кошмар в Подуяне: Ръждясал мост застрашава да...

Надлезът при моста "Чавдар " е в окаяно положение, алармират наши фенове. Последно стълбите към него са единствено обработвани, а досега той е недосегаем за майки с колички и хора с увреждания, оповестяват от Българска национална телевизия.

Той е единствената връзка с парка "Заимов " и центъра на София за два столични квартала - "Хаджи Димитър " и "Сухата река ". Впечатление прави окаяното положение на стълбите и ръждата по тях. В този регион живеят доста млади фамилии, а майки с колички и инвалиди не могат да се качат, защото рампа или асансьор няма.

"Минавам, мятам си хартийката в кошчето и вземам решение да потегли по стълбите и в идващия момент бях ето тук навръх ръба. И не знам кое ме избави, просто не знам по какъв начин не се претъркулих надолу по стълбите”, описа пострадала.

Последният ремонт на моста "Чавдар” е осъществен преди 10 години, като тогава тези стълби не са заменени, а единствено обработени. И до през днешния ден обаче майки с колички не могат да преминат.

"Когато е построено самото мостово съоражение и двете стълбища от южната и от северната страна, тогава не е имало такова условие и няма просто техническа опция да се построи налична среда. Предстои идната финансова година да се пусне проучване, с цел да може да се даде някакво решение и дали може изобщо да се построи налична среда. Възложена е проектантска организация, елементи за парапета и захващането им за металната структура, с цел да може да се подмени парапетът и да се санира металната конструкция”, изясни гл. инженер в дирекция „ Строителство” към Столична община Васил Начевски.

Разчитаме на обещанието, че жителите от "Хаджи Димитър " и "Сухата река " ще получат услугата, за която заплащат своите налози. Разчитаме и, че локалната власт ще свърши своята работа, осигурявайки налична среда както за младите, по този начин и за хора в неравностойно състояние.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР