Наддаването за салфетката на Лионел Меси започна в сряда. Върху

...
Наддаването за салфетката на Лионел Меси започна в сряда. Върху
Коментари Харесай

Митичната салфетка на Меси на търг за рекордна сума

Наддаването за салфетката на Лионел Меси стартира в сряда. Върху нея футболният клуб Барселона дава обещание да подпише с 13-годишния Меси, който след това се трансформира в един от най-великите играчи, оповестяват от Reuters .

Салфетката беше подписана през декември 2000 година, когато Карлес Рексач - тогавашният състезателен шеф на Барселона, се съгласи с сътрудника Орасио Гаджиоли да притегли аржентинския тинейджър, който стана най-хубавият голмайстор на клуба за всички времена.

Наддаването за скъпата хартийка, разказана от аукционна къща Bonhams като " синьо мастило върху общоприета испанска восъчна салфетка ", започва от 220 000 паунда (4,824.00), съгласно уеб страницата на акционерите.

Онлайн продажбата затваря на 17 май. Очаква се салфетката да се продаде за сумата сред 300 000 и 500 000 паунда.

" Салфетката в никакъв случай не е била правно обвързваща, само че прочувствено съставлява началото на дълбока връзка сред Меси и Барселона ", сподели основният маркетингов шеф на Bonhams Марк Сандс.

Меси оказа помощ на Барселона да завоюва 35 трофеи, участвайки в над 780 мача и отбелязвайки съвсем 680 гола. Аржентинецът напусна Барселона през 2021 и в този момент играе за Интер Маями.

" Ако обичате футбол, ще знаете всичко за Лео Меси и ще разберете, че той предопредели ориста на футбола генерации напред ", споделя Сандс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР