Над 600 служители на Министерството на вътрешните работи ще следят

...
Над 600 служители на Министерството на вътрешните работи ще следят
Коментари Харесай

Над 600 униформени се грижат за реда в деня на вота в Пазард...

Над 600 чиновници на Министерството на вътрешните работи ще наблюдават за естественото протичане на изборния ден в района, защитата на Районната изборна комисия, местата за гласоподаване и изборните секции, съпровождането на изборните материали и машини за гласоподаване, за спазването на публичния ред, обезпечаване на пожарната сигурност и отбраната на популацията. Това заяви представителят на ОДМВР Мирослав Стоянов.

Сформирани са оперативни щабове в регионалната дирекция и районните ръководства, както и групи за реализиране на ефикасен информативен продан с Министерството на вътрешните работи в столицата, с окръжната и районните прокуратури в региона. Проведени са работни срещи и се поддържа непрестанен контакт с Районната изборна комисия, регионалната и общинските администрации, Регионалната здравна ревизия, прокуратурата и структурите на ДАНС.

По време на изборите полицейските чиновници ще бъдат ситуирани вън от секциите, като няма да позволяват лица с държание накърняващо положителните нрави, както и въоръжени и носещи предмети рискови за живота и здравето на жителите. При нужда и след постъпило искане от страна на ръководителя на секционната изборна комисия чиновниците на Министерство на вътрешните работи могат да окажат подпомагане за възобновяване на реда и спокойствието в секцията.

Във връзка с предаването на изборните бумаги и машините се чака да бъдат наложени краткотрайни ограничавания за придвижването на ППС по бул. „ България” от кръстовището с улица „ Цар Шишман” до кръстовището с ул. „ Кн. Александър Батенберг”. На място ще бъдат ситуирани екипи на полицията и преградни уреди.

Сектор " Български документи за идентичност " при ОДМВР-Пазарджик и районните ръководства в Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище ще работи през днешния ден от 8,30 до 19,30 часа за подпомагане на жителите от региона да упражнят правото си на глас в деня на изборите. Хората без годни персонални карти могат да получат удостоверения, които могат да послужат само с цел да упражнят правото си на глас в днешните избори.

Гласуването ще продължи - както нормално - от 7,00 до 20,00 часа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР