Над 60 души загинаха при пожар, избухнал в многоетажна сграда

...
Над 60 души загинаха при пожар, избухнал в многоетажна сграда
Коментари Харесай

Над 60 са жертвите при пожар в сграда в Йоханесбург

Над 60 души починаха при пожар, избухнал в многоетажна постройка в Йоханесбург, най-големият град в Южна Африк, съобщи BBC.

Говорителят на службите за незабавна помощ Робърт Мулаудзи сподели, че 43 души са били ранени при пожара, който лумна преди зазоряване. Според Мулаудзи броят на жертвите към момента може да се усили.
В ход е интервенция по търсене и пожарникарите се придвижват вътре в постройката, сподели Мулаудзи. Екипът е извадил до момента 52 тела, посочи той и добави, че още хора може да са блокирани вътре.

Най-малко едно дете е измежду починалите, сподели Мулаудзи.

Властите оповестиха, че пожарът е бил значително сподавен, само че димът към момента излиза от прозорците на почернялата постройка в центъра. Навързани един за различен чаршафи и други подръчни материали също висяха от някои прозорци. Не е ясно дали хората са ги употребявали, с цел да се опитат да избягат от огъня или са се опитвали да спасят имуществото си.

Мулаудзи сподели, че постройката в действителност е " неофициално населено място ", където бездомници са се преместили в търсене на заслон без никакви публични контракти за наем. Той сподели, че това затруднява претърсването на постройката.

Според очевидци в постройката може да са живели към 200 души.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР