Над 51 000 маркови“ шампоана задържаха митническите служители на ГКПП

...
Над 51 000 маркови“ шампоана задържаха митническите служители на ГКПП
Коментари Харесай

Задържаха над 50 000 „маркови“ шампоана на ГКПП Капитан Андреево

Над 51 000 „ маркови “ шампоана задържаха митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", оповестяват от Агенция " Митници ".

51 336 шампоана с лого на известна комерсиална марка бяха арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Случаят е в границите на интервенцията по противопоставяне на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и Национална организация за приходите.

На 05.05.2024 година в 22:02 часа на пункта идва влекач с полуремарке с турска регистрация. Според показаните митнически документи той е превозвал козметични продукти от Турция за България. По време на контролните дейности, митническите чиновници откриват в товара 51 336 шампоана в опаковки по 360 ml с лого на предпазена комерсиална марка. Шампоаните са арестувани в осъществяване на Регламент (ЕС) №608/2013 по отношение на отбрана на правата върху интелектуалната благосъстоятелност.

За случая е известен притежателят на комерсиалната марка, който е удостоверил, че стоката е фалшификат и съставлява реплика на марката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР