Над 40 състезатели участват в международния турнир по стрелба с

...
Над 40 състезатели участват в международния турнир по стрелба с
Коментари Харесай

Над 40 състезатели ще се борят за медалите на състезанието по стрелба с лък за Купа Разград 2023

Над 40 състезатели вземат участие в интернационалния шампионат по пукотевица с лък за Купа " Разград 2023 ".

Организатор на най-дълголетното съревнование в историята на Българската федерация по пукотевица с лък е разградският клуб " Антибиотик " със съдействието на общината, а конкуренцията се организира в комплекса на клуба.

Турнирът стартира с издигане на българското знаме под звуците на химна на България. С асистентството на две шампионки при подрастващите флагът бе повдигнат от майстора на спорта и роден в лудогорския град Иван Йотов, печелил рекордните 15 пъти трофея.

Участниците в 40-ото издание на конкуренцията бяха приветствани от зам.-кмета Добрин Добрев, който пожела високи спортни достижения на участниците в надпреварата и изрази вяра, че шампионатът ще се организира още дълги години.

Председателят на разградския клуб Красимир Дяков изясни, че в юбилейния шампионат с най-хубавите състезатели от българските клубове ще се конкурират и представители от Румъния. Той уточни още, че поради неналичието на финансиране от Министерството на младежта и спорта, както и заради обстоятелството, че шампионата е завършило при започване на месеца, доста от клубовете се включват с непълни сформира.

Спортният клуб " Антибиотик ", който обра медалите на държавния шампионат в София, ще бъде с цялостни тимове във всички категории, като при момчета и девойки под 12 година ще бъде показан от по два състава. За класиралите се от първо до трето място в шампионата са планувани и медали.

Сред формалните лица на събитието бяха още ръководителят на Общинския съвет в Разград Стоян Ненчев, генералният секретар на Българската федерация по пукотевица с лък Донка Шопова, основният специалист " Спорт " в Община Разград Валери Бойчев, някогашния ръководител на ДФС Лудогорец Здравко Душков, който е съдействал за провеждането на доста от надпреварите.

По мотив юбилея Донка Шопова връчи на Красимир Дяков почетен плакет. Музикален привет към посетители и състезатели сервираха възпитаничките на Музикалната школа Мартина Матева и Пресияна Тодорова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР