Над 3300 овце и кози бяха унищожени в Ямболска област

...
Над 3300 овце и кози бяха унищожени в Ямболска област
Коментари Харесай

Овцевъдката от Болярово 3 години чака решение на съда

Над 3300 овце и кози бяха унищожени в Ямболска област през 2018 година, припомня  dnes.dir.bg. Санкциите бяха наложени поради сякаш установени огнища на чума по дребните преживни животни (ЧДПЖ), само че овцевъдката Ана Петрова от Болярово не позволи ветеринари на своя територия и стадото беше непокътнато. Преди няколко дни на страницата си във фейсбук юрист Николина Чакърова, заяви радостната новина: „ Победа! Спечелихме войната за Странджа! " Ето какво написа юрист Чакърова:
„ С сътрудника ми адв. Шейтанов си бяхме подготвили пледоариите, подготвени за последната борба за истината за Странджа. Утре - 10.06.2021 год. трябваше да бъде откритото правосъдно съвещание и да се гледа дело № 317/2021 год. по разказа на Върховен административен съд на Република България - петчленен състав. Тази правосъдна борба се води от 2018 година и ние двамата, с поддръжката на доста съидейници и другари от страната и чужбина я изстрадахме и изнесохме на гърба си.
Доказахме, че чума по дребни преживни животни няма и не е имало. Имаше ползи и пари!Областна дирекция по сигурност на храните - Ямбол (разбирайте БАБХ) в лицето на новото управление на Министерство на земеделието, храните и горите отеглиха преди правосъдно съвещание молбата си за анулация на влезнало в действие правосъдно решение постановено по кас.адм.д.13004/2019 год на три членен състав на Върховен административен съд на Република България, с което съдът одобри за потвърдено, че чума по дребни преживни животни не е имало.
"...В обсъждания проблем липсват безапелационни доказателства за развиването на заболяването ЧДПЖ във времето в съответния район и степента на разпространяване, както и за съблюдаване на последователността на ограниченията за надзор на болестта съгласно практическото управление. В този подтекст следва да се разиска и опълчването, подхванато даже и посредством медиите, на притежателя и ползвателите на животновъдния обект № 8720-0355 на дейностите на способените органи, подбудени от отговорности, написани в закона, което даже да се дефинира като жестоко нарушаване на ветеринарномедицинските условия, не е довело до непосредствена заплаха за здравето на хора и животни в съответния случай. Доказателства за противното не са показани по делото. "  Това е извадка от Решението! "
Делото на Ани и Тошко от Болярово се приключва от  Върховният административен съд на Република България - Петчленен състав, написа още адв. Чакърова. 
„ Честито на всички българи, на Ани и Тошко от Болярово, на всички наши съидейници и другари изстрадали тази борба! Истински българи! Гордея се с Вас! ", споделя адв. Николина Чакърова.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР