Над 3000 ловци бяха проверени през първия излет на групов

...
Над 3000 ловци бяха проверени през първия излет на групов
Коментари Харесай

Не откриха нито едно нарушение при проверката на 3000 ловци на дива свиня у нас

Над 3000 ловци бяха тествани през първия излет на колективен лов на дива свиня, оповестиха от Изпълнителната организация по горите /ИАГ/. Сезонът бе открит в неделя при прецизни ограничения за сигурност. 

В инспекциите се включиха чиновници на ИАГ,  районните дирекции по горите , държавните предприятия, държавните горски и ловни стопанства, Министерство на вътрешните работи и представители на ловни сдружения участваха в осъществените всеобщи инспекции на територията на цялата страна.

Резултатите демонстрират, че първият ловджийски излет е извършен без нарушавания и произшествия , при строго съблюдаване на наредбите на Закона за лова и запазване на дивеча и правилника за неговото приложение , разпоредбите за сигурност и противопожарните условия. Стриктно се изпълняваха ограниченията за биосигурност и стерилизация , според наредбите на Българската организация по сигурност на храните.

От началото на тазгодишния ловджийски сезон през месец август досега на територията на страната са открити 15 нарушавания . Най-често срещаното е обвързвано с приложимост на електрически звукови устройства за примамване на дивеч . От ИАГ допълват, че се все по-рядко се откриват нередности, свързани с определяне на ловци без сигнално облекло .

Засилените инспекции ще продължат до привършване на дейния ловджийски сезон.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР