Над 300 мъже и жени в Перибан, Мексико се трудиха

...
Над 300 мъже и жени в Перибан, Мексико се трудиха
Коментари Харесай

Мексиканци влязоха в книгата на Гинес с порция гуакамоле от 4 970 килограма

Над 300 мъже и дами в Перибан, Мексико се трудиха 3 часа и 30 минути, с цел да подготвят 4 970 кг гуакомоле .

Огромната порция се състоеше от 10 тона авокадо , отгледано в овощните градини на Перибан, което беше смесено с лук, домати, пипер, лайм и кориандър.

Събитието беше излъчено онлайн на чиновниците на " Рекордите на Гинес ", които не съумяха да участват, само че потвърдиха новия връх в неделя вечерта.

" Постигнахме задачата да съберем всичко належащо за приготвянето на повече от 4 тона гуакамоле, което не беше по никакъв начин елементарно, в допълнение към подготовката и обстоятелството, че беше приключено толкоз бързо ", съобщи кметът на Перибан Алфредо Арройо, представен от El Heraldo de Mexico.

Порцията надмина предходния връх от 3 788 кг, който повече от 350 души подготвиха в прилежащия град Танситаро на 6 април 2018 година

Предишният връх принадлежеше на град Консепсион де Буенос Айрес в щата Халиско, където през 2017 година търговец на едро събра повече от 815 души, с цел да подготвят порция от 2 980 кг.

Последното събитие за слагане на връх беше част от ревюто за авокадо през 2022 година, което се организира през уикенда в Перибан.
Франсиско Фариас участва на събитието със фамилията си и е впечатлен от крайния артикул.

" За такова огромно гуакамоле съставките бяха съвършени, всичко беше добре уравновесено ", споделя Фариас пред El Heraldo de Mexico. " Ароматът на авокадото има огромна заслуга за това ".

Щатът Мичоакан е единственият снабдител на авокадо, считано за " зелено злато " , за Съединените щати, само че през февруари на производителите беше краткотрайно неразрешено да изнасят през границата, откакто картел заплаши контрольор по храните от Министерството на земеделието на Съединени американски щати. 
Перибан е на седмо място по произвеждане и експорт на авокадо в света.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР