Над 30 процента ръст на груповите туристически посещения във Велико

...
Над 30 процента ръст на груповите туристически посещения във Велико
Коментари Харесай

Ръст с над 30% на груповите туристически посещения във Велико Търново през 2023 година

Над 30 % растеж на груповите туристически визити във Велико Търново са регистрирани през 2023 година по отношение на 2022 година, оповестиха от Общинската туристическа организация " Царевград Търнов ".

Според формалните данни на Регионалния исторически музей 405 813 туристи са посетили обектите и експозициите на територията на община Велико Търново през предходната година. От тях 68 000 са груповите визити през туроператори, които имат договорни връзки с " Царевград Търнов ". Това отбелязва скок от 31 % в броя на груповите визити спрямо тези от 2023 година, които са били 47 000.

През миналата година " Царевград Търнов " взаимно с Община Велико Търново е провела 18-то издание на Международното туристическо ревю " Културен туризъм ", празника " Еньовден на Самоводската чаршия ", " Международен фолклорен фестивал Велико Търново ", Летния оперен фестивал " Сцена на вековете ", " Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите " и Коледен базар в парк " Марно поле ".

Инициативите са съдействали за показване и промотиране на община Велико Търново като водеща дестинация за културен и исторически туризъм на българския и интернационалния пазар.

В началото на 2024 година Общинската туристическа организация ще се показа на туристическите тържища в Мадрид от 24 до 28 януари, както и за първи път ще взе участие на ревюто в Истанбул от 6 до 9 февруари . В Букурещ туристическият капацитет на Велико Търново ще бъде показан от 15 до 18 февруари, а в сръбската столица Белград - от 22 до 25 февруари. " Царевград Търнов " ще се включи и в най-голямото туристическо ревю в света - ITB, което ще се организира от 5 до 8 март в Берлин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР