Над 2500 души от общините Лом и Брусарци се подписаха

...
Над 2500 души от общините Лом и Брусарци се подписаха
Коментари Харесай

Събраха подписка за ремонт на пътя Лом-Брусарци

Над 2500 души от общините Лом и Брусарци се подписаха на хартия и в обществените мрежи за незабавен ремонт на пътя сред двете обитаеми места.
Инициативата е подкрепена от кметовете на Лом и Брусарци- доктор Георги Гаврилов и Наташа Михайлова. Пътят от години е в окаяно положение и поради големите дупки непрекъснато се чупят коли, а предпоставките за произшествия са ежедневни.
Агенция пътната инфраструктура не планува ремонт на шосето сред Лом и Брусарци за тази година и това провокира гнева на локалните поданици. По пътя, който минава през селата Сталийска махала, Трайково, Василовци, Дондуково и Крива бара всекидневно пътуват хора за работа до Лом и се движат учебни рейсове. Шосето свързва обитаеми места, в които по данни на ГРАО от 15 декември 2021 година живеят близо 30 хиляди души. Пътят е издигнат в далечната 1976 година и от този момент не е ремонтиран, единствено са кърпени дупки. Въпреки извънредно неприятното му положение, за него се заплаща винетна такса.
Хората от двете общини се надяват пътната права Лом-Брусарци да влезе в графата "спешни поправки " на АПИ за 2022 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР