Над 250 благодетели на деца в неравностойно положение събра Коледният

...
Над 250 благодетели на деца в неравностойно положение събра Коледният
Коментари Харесай

Кауза: Бъдеще за децата в неравностойно положение

Над 250 благодетели на деца в неравностойно състояние събра Коледният благотворителен бал на Лайънс клуб „ Свети Йоан “ и Лайънс клуб „ София Капитал “ в столичния хотел Шератон. Този път - обединени от идеята да дадат бъдеще на възпитаниците на приблизително особено учебно заведение за деца с повреден слух " Проф. доктор Дечо Денев ".

Подканени от президента на Лайънс клуб „ София Капитал “ Анастас Георгиев да отворят портмонетата за нуждаещите се деца, с директни дарения на парични суми и чекове, с разиграни на благотворителен търг неповторими предмети и посредством благотворителна лотария, представителите на Лайънс клубовете се състезаваха по сред си кой повече да даде.

Особено бурни бяха наддаванията за тенис топка с подписа на Новак Джокович, фланелка на Димитър Бербатов от мач в шампионската лига от мач сред Байер - Леверкузен и Динамо – Киев, топка с пожелания и подписи от златните девойки - олимпийските ни шампионки по художествена гимнастика, фланелка на Георги Иванов Гонзо, картини, достоверни икони, в това число от Атон. Продажните цени надскочиха неведнъж първичните и бяха в хиляди левове.

Балът се трансформира в същинско тържество на даването , както го дефинира ръководителят на Лайънс клубовете от район България Стоян Ковачев. „ Това е тържество на даването. Даваме вяра на децата в неравностойно състояние, че имат бъдеще, че имат светлина в утрешния ден. Даваме религия на децата със специфични умения, че могат да трансформират света и всичко това го вършим със ужасно доста обич “, сподели той, уверен, че до момента в който има такива безкористни хора, които дават религия, вяра и обич, каквото и да става, колкото и объркващо да е в близост, пътят ще е явен и никой не може да се изгуби.

За приповдигнатото въодушевление допринасяше и специфичното присъединяване на Васил Найденов.

Събраните средства в акцията ще бъдат за съоръжение на професионални кабинети в учебното заведение за глухонеми, което да даде опция на децата да добият професионална подготовка и по-лесно да се внедрят в обществото, описа пред президентът на Лайънс клуб „ Свети Йоан “ доктор Явор Владимиров.

На фотографията: Явор Владимиров и Анастас Георгиев (вдясно)

Д-р Владимиров заяви, че в последната им благотворителна акция, преди половин година, клубът е финансирал 6 ин витро процедури при 6 фамилии и са се родили 3 деца. „ Направихме щастливи три български фамилии “, посочи той.

Респект към активността на Лайънс клубовете засвидетелства и вицепрезидентът. „ Вие, дами и господа, ни показвате, че триумфът се крие в отборната игра “, с благодарност се обърна тя към благодетелите в приветствения си адрес за провеждането на обичайния коледен благотворителен бал, отдаден на положителното бъдеще на децата на България, прочетен при откриването на благотворителната вечер.

„ Каквито и достижения да имаме нямат никаква стойност, в случай че не успеем да дадем на децата на България еднакъв старт в живота, сигурност, любов и топлота, вяра и смели фантазии. Всяко дете, което живее в беднотия, всяко отпаднало от учебно заведение дете, всяко дете, лишено от наслада е неуспех на страната, на обществото “, отбелязва в посланието си вицепрезидентът.

Училището, за което са предопределени даренията от бала, води началото си от далечната 1898 година когато министърът на националното просвещение Иван Вазов издава позволение за откриването му и то слага началото на образованието на деца със специфични просветителни потребности в България и на целия Балкански полуостров, тай като това е първото и най-голямо учебно заведение.

" Цялата тази наша акция, която вършим е да дадем опция на неравностойните деца да влезнат обикновено да се осъществят в обществото, тъй като без съответна специалност, с проблематиката, която носят в себе си като такива деца, е доста мъчно да се осъществят, изясни пред Георги Върбанов, паст президент на Лайънс клуб „ Свети Йоан “.

" Ние желаеме освен да им дадем късмет, а да им дадем бъдеще ", съобщи той и означи: " Защото, в последна сметка, ние можем да помогнем на някое дете с съответно нещо, само че помощта, която е да образоваш някого самичък да изкарва прехраната си, тя е вечно и е една почтена идея. Това е нещото, което вършим ".
Как учебно заведение за глухонеми приготвя децата за пазара на труда? (ВИДЕО)
Днес ще надникнем оттатък стените на учебното заведение за деца с повреден слух " Проф. доктор Дечо Денев " в град София. Там, където се случва магията...

Георги Върбанов акцентира, че концепцията на Лайънс клубовете, е да съберат средства за съоръжение на професионални кабинети и децата да получават професионална подготовка в самото учебно заведение.

Ръководството на учебното заведение пробва да откри ниша в пазара, в която учениците да могат да се осъществят сполучливо и да имат опция да получат втора професионална квалификационна степен, като станат положителни мебелисти, дърводелци или кулинари. " За да е допустимо да се осъществя практическата им подготовка, е належащо да бъдат оборудвани работилници, за което са нужни електрически принадлежности и принадлежности и по тази причина сме признателни за самодейността на Лайънс клуб Свети Йоан и Лайънс клуб Капитал София за опцията да се осъществят тези деца ", акцентира във видео-обръщение към благодетелите директорката на образователното заведение.

ВИДЕО -



Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР