Над 20 страни, включително САЩ, Великобритания и Германия, публикуваха съвместно

...
Над 20 страни, включително САЩ, Великобритания и Германия, публикуваха съвместно
Коментари Харесай

Глобални лидери порицаха талибаните поради обвинения за убийства на бивши членове на силите за сигурност

Над 20 страни, в това число Съединени американски щати, Англия и Германия, разгласиха взаимно изказване, изразяващо угриженост от обвиняванията, че някогашни членове на силите за сигурност са изчезнали или са били екзекутирани в Афганистан, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В оповестен във вторник отчет на "Хюман райтс уоч " се споделя, че над 100 някогашни членове на афганистанските сили за сигурност са били убити или са изчезнали откакто талибаните поеха контрола над страната преди близо 4 месеца.

В изказването, оповестено от Държавния департамент на Съединени американски щати, се акцентира, че сходни дейности "представляват съществено нарушаване на човешките права и опонират на оповестената от талибаните прошка ". "Призоваваме талибаните да ползват дейно амнистията за някогашни членове на афганистанските сили за сигурност и някогашни чиновници на държавното управление, с цел да подсигуряват, че тя се съблюдава в цялата страна и от всички техни членове ".

Страните, подписали изказването, приканват за цялостно и транспарантно следствие на обвиняванията и заблуждение на отговорните под отговорност. "Ще продължим да съдим талибаните съгласно делата им ", предизвестява се в документа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР