Над 160 служители на МВР се занимават с охрана на

...
Над 160 служители на МВР се занимават с охрана на
Коментари Харесай

Над 160 служители на МВР охраняват защитени свидетели, ходят с тях на фризьор и дискотека

Над 160 чиновници на Министерство на вътрешните работи се занимават с защита на предпазени очевидци. Самото ни наличие при предпазени очевидци по този метод е ненормално. Не са единствено тези обстановки - с тях се върви на фризьори, нощни заведения. При нас предпазените очевидци или не са с голяма нужда от отбрана, или тотално не осъзнават обстановката, в която са. Едва ли в тази ситуация е имало чак такава нужда да се сменят мебели, с цел да се основават такива обстановки.

Това съобщи Илия Кузманов, зам.-шеф на синдиката на Министерство на вътрешните работи, във връзка публикуваните фотоси, от които се вижда по какъв начин служители на реда товарят мебели в колата на Любена Павлова. Бившата брачна половинка на Петьо Петров, прочут като Петьо Еврото, е с защита с разпореждане на Софийска районна прокуратура до Столична дирекция на вътрешните работи.

Това, което се случва с тях, е разследване на общата отпадналост на Министерство на вътрешните работи, разяснява Кузманов пред Нова тв.

Снимките са задоволително красноречиви до какво положение сме доведени. Това е било единственото, което сътрудниците са могли да създадат в тази обстановка. Колкото и грозно да звучи, тези хора са отделени от директните си отговорности по защита на публичния ред и вътрешна сигурност на жителите, разяснява Кузманов.

Повече от 91 институции в България - министерства, организации, дирекции, могат да разпореждат всевъзможни действия на Министерство на вътрешните работи. При този дефицит на чиновници това е непотребен разход. Повече от 2 година политическото управление не може или не желае да вникне в тези проблеми, сподели още синдикалистът и посочи, че не засяга настоящето управление, тъй като то не може да вникне в тези неща още.

Това е единственият вероятен метод да излезем от въпросната обстановка. Не мисля, че с тези чиновници при тези условия ние би трябвало да се занимаваме с такива неща. Има задоволително други звена за защита, подлага на критика Кузманов. И прикани за незабавна промяна в системата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР