Над 150 полицаи извършиха обиск тази нощ в мигрантския център

...
Над 150 полицаи извършиха обиск тази нощ в мигрантския център
Коментари Харесай

Полицейска акция в мигрантски център до Сараево

Над 150 служители на реда направиха обиск тази нощ в мигрантския център в Блажуй, покрай босненската столица Сараево, заяви телевизия Ен1.

Акцията е почнала към 22:30 часа локално време (23:30 бълг. време). По неофициална информация, с която разполага малкия екран, дейностите на полицията са били свързани с оперативни сведения за вероятен спор сред групи мигранти.

Претърсванията в приемния център в Блажуй са осъществени въз основа на оперативните данни на Службата за работа с чужденци на Босна и Херцеговина и партньорските организации, съгласно които в нощта на 7 против 8 февруари би могло да се стигне до спор сред групи мигранти, заяви Българска телеграфна агенция.

По непотвърдена информация през вчерашния ден покрай приемния център в Блажуй е открита пушка, което е още една причина за претърсванията за да се защитят мигрантите, пребиваващи в лагера, както и чиновниците, работещи там.

Мерсиха Новалич, говорителка на полицията на кантон Сараево, сподели по-рано пред пред Ен1, че полицейските чиновници претърсват лица, движимости и пространства за намиране на противозаконни оръжия, опиати и други предмети, с които може да бъде застрашена сигурността на настанените в центъра и неговите чиновници или пък са свързани с осъществяване на закононарушение.

По последни данни на Международната организация по миграция в четирите приемни центъра в Босна и Херцеговина има 2514 мигранти, отбелязва Радио Свободна Европа. 712 мигранти са настанени в центъра в Блажуй.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР