Над 100 души се включиха в шествие в тексаския град

...
Над 100 души се включиха в шествие в тексаския град
Коментари Харесай

Шествие в Ел Пасо седмица след нападението срещу мексиканци

Над 100 души се включиха в шествие в тексаския град Ел Пасо тъкмо една седмица след осъщественото нахлуване, което съгласно управляващите е било ориентирано против мексиканци в града, намиращ се на границата сред Съединени американски щати и Мексико, съобщи Асошиейтед прес.

Събралите се скандираха лозунги на британски и испански, призовавайки за "реформа на законите за владеене на оръжие " и "тук сме и няма да напуснем ". Шествието беше проведено от Лигата на обединените латиноамерикански жители.

Кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия Бето О'Рорк, някогашен конгресмен представляващ Ел Пасо, приказва пред събралите се. Той към този момент е упреквал употребяваните от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази за разпространяването на ненавист и боязън, напомня АП.

О'Рорк упрекна още веднъж Тръмп, заявявайки, че град Ел Пасо е "понесъл тежестта на тази ненавист и този расизъм, освен това освен от страна на бели националисти и терористи, членове на Ку-клукс-клан и неонацисти, а и от самия президент на Съединени американски щати ", съобщи Ройтерс.

Прокуратурата повдигна обвиняване в ликвидиране против 21-годишния причинител Патрик Крусиъс и обмисля повдигането на обвиняване в закононарушение, стимулирано от ненавист, напомня АП.

На среща в Айова други претенденти за президентската номинация на Демократическата партия, в това число сенаторката Елизабет Уорън и Пийт Бутиджидж, приканиха Конгреса да вземе ограничения за понижаване на осъществяваното с огнестрелни оръжия принуждение, съобщи Ройтерс. Те приканиха за налагането на универсални инспекции на досиетата на купувачите на огнестрелни оръжия и следваща възбрана на военните оръжия.

Кандидатите обявиха също, че съгласно тях публичният спор в страната се трансформира в поддръжка на налагането на повече ограничавания за притежанието на огнестрелни оръжия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР