Началникът на полицията в Латвия заяви, че балтийската държава ще

...
Началникът на полицията в Латвия заяви, че балтийската държава ще
Коментари Харесай

Латвия може да депортира руснаци на изборите в Русия

Началникът на полицията в Латвия съобщи, че балтийската страна ще ревизира съветските жители, които ще гласоподават в посолството в Рига по време на президентските избори в Русия, за годни разрешителни за престояване и ще ги депортира, в случай че е належащо.

Членката на НАТО и Европейски Съюз, в която има доста съветско малцинство и която е корав покровител на Украйна, също по този начин ще следи чакащите на опашка, с цел да гласоподават, за възможни опити да се възхвалява войната в Украйна.

Проверките ще бъдат осъществявани от полицейските сили, граничната защита и имиграционните управляващи по време на изборите в Русия, които ще се проведат от петък до неделя.

" По улиците на Рига към посолството ще има мобилни контролни пунктове, с цел да се ревизира дали съветските жители имат законни права да обитават в Латвия ", съобщи началникът на полицията Армандс Рукс.

" Също по този начин ще проявим нулева приемливост към всеки, който би могъл да употребява този уикенд, с цел да се опита да оправдае нашествието на Русия и военните закононарушения против Украйна ", добави той.

Рукс уточни, че управляващите " не изключват незабавна депортация ", в случай че се откри, че някой от съветските гласоподаватели е без годно позволение за престояване.

Имиграционните управляващи към този момент започнаха да издават заповеди за депортиране на съветски жители, които не са спазили новите правила, изискващи от тях да владеят латвийски език на главно равнище или да се запишат на езиков курс след поправката в Народното събрание предходната година.

Изискването за притежаване на езика не се отнася за украински бежанци или жители на Европейски Съюз и НАТО, живеещи в Латвия.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР