На зеления телефон в Регионална инспекция по околната среда и

...
На зеления телефон в Регионална инспекция по околната среда и
Коментари Харесай

Замърсяване на река Пакоша в Шумен

На зеления телефон в Регионална ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/Шумен е постъпил сигнал за приключване на черна субстанция и миризма във водите на р. Пакоша , която се влива в язовир „ Фисека “ , община Търговище. Експерти от инспекцията, Регионална лаборатория-Шумен към Изпълнителна организация по околна среда /ИАОС/ и Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ направиха взаимни инспекции на място в два поредни дни.

При инспекциите е открита апаратура с помпи , която води течна торова маса от бетонов контейнер в животновъден обект към обработваеми аграрни земи , откъдето се изтичат в локално дере , приток на р. Пакоша.

След намесата на специалисти от РИОСВ-Шумен приключването на течната торова секта е прекратено . Демонтирана е електрическата помпа от бетоновия контейнер за предпазване на течната торова маса.

На сдружението са дадени наложителни за осъществяване наставления за неотложно унищожаване на нерегламентираната апаратура за отклоняване на течна торова секта и разчистване на дерето от откритите наслоявания от торова маса в нечистия сектор. За откритото нарушаване против сдружението ще бъдат подхванати административнонаказателни ограничения .

РИОСВ-Шумен ще извърши следващ надзор на място за следене осъществяването на дадените наставления.

Дигитален речник на българския език ни оказва помощ да пишем и приказваме вярно

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР