На заседание на Съвета по сигурност генералният секретар на ООН

...
На заседание на Съвета по сигурност генералният секретар на ООН
Коментари Харесай

ООН срещу Русия: Взаимни обвинения по време на Съвета за сигурност

На съвещание на Съвета по сигурност генералният секретар на Организация на обединените нации осъди за следващ път пълномащабната инвазия на Русия в Украйна.
Изправени сме пред невиждани и взаимосвързани рецесии. Многостранната система е подложена на по-голямо напрежение, в сравнение с когато и да било от основаването на Организация на обединените нации. Също както и рисковете от спорове, провокирани от неразбирателство или неверна преценка.
Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации

От своя страна външният министър на Русия, която е ротационен ръководител на Съвета за сигурност този месец, отбрани по този начин наречената от Москва “специална военна интервенция ”. Сергей Лавров насочи обвинявания към Запада, че се пробва да изолира Русия и Китай. Повтори и тезите на Кремъл за началото на войната.
Русия ясно изясни задачите, които преследва по време на специфичната военна интервенция: да отстрани заканите за нашата сигурност, изфабрикувани от НАТО непосредствено на нашите граници в продължение на години; да отбрани хората, които са лишени от правата, декларирани в многостранните конвенции, да ги отбрани от директните закани за заличаване и прогонване от териториите, където техните предшественици са живели в продължение на епохи, отправени обществено от киевския режим.
Сергей Лавров, външен министър на Русия

Посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации насочи апел към Лавров - репортерът на " Уолстрийт джърнъл " Еван Гершкович, упрекнат в шпионаж, да бъде освободен.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР