На заключителна пресконференция, която се състоя в Заседателната зала на

...
На заключителна пресконференция, която се състоя в Заседателната зала на
Коментари Харесай

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Ботевград и община Мездра"

На заключителна конференция, която се състоя в Заседателната зала на Община Мездра, бяха регистрирани осъществените действия и постигнатите резултати при осъществяването на Проект №BGLD-2.003-0013 " Създаване на Майчини центрове за усъвършенствано включване на уязвими групи в община Ботевград и община Мездра " ( " Establishment of Mother Centers for improved inclusion of vulnerable groups for Botevgrad Municipality and Mezdra Municipality " ).
 
Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лева.) и е осъществен взаимно от Община Ботевград и Община Мездра през интервала 18.04.2022 година - 30.04.2024 година по Програма " Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи " (Programme " Local Development, Poverty Reduction and Enhanced Inclusion of Vulnerable Groups " ) със средства от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021. (European Economic Area Financial Mechanism 2014-2021).
 
 Заключителна конференция по Проект Заключителна конференция по Проект " Създаване на майчини центрове за усъвършенствано включване на уязвими групи в община Ботевград и община Мездра " Източник: Община Мездра
Община Ботевград, която е бенефициент, дава отговор за цялостния мониторинг по осъществяване на дейностите по плана, а Община Мездра - за дейностите и изразходваните средства на нейна територия. Партньор по плана е и Сдружение с нестопанска цел " МАГ " - Ботевград.
 
В осъществяване на главните цели на плана:
• Подкрепа на деца от уязвими групи, от ромски общности в ранна детска възраст и техните фамилии за възстановяване достъпа до здравна грижа, образуване на наставнически умения, възстановяване на фамилната среда, повишение на учебната подготвеност на децата за включване в просветителната система, като се цели да се ограничи и предаването на беднотия сред поколенията, са основани три Майчини центрове в с. Скравена и с. Литаково, община Ботевград и в гр. Мездра. Те се обитават в здания - общинска благосъстоятелност, които са ремонтирани и реновирани, оборудвани и обзаведени.
 
В трите Майчини центрове са обхванати 300 деца на възраст от 0 до 6 години и техните фамилии - 200 в община Ботевград и 100 в община Мездра. В тях се дават функционално свързани услуги за обучение и грижи в ранна детска възраст за децата и техните родители, в т. ч.:
• Предоставяне на поддръжка на деца в ранна детска възраст и поддръжка за достъп до обучение,
• Подобряване на достъпа до обществени и здравни услуги за деца от уязвими групи,
• Подпомагане на прехода от фамилна среда към официална просветителна среда.
 
И не на последно място: Ангажиране и активиране на фамилиите и общността за обезпечаване на качествено обучение и грижи в ранна детска възраст посредством голям брой поредни интервенции, образуване на наставнически умения, здравна грижа, обществените и житейските умения, както и развиването и образованието на децата.
 
Програмният оператор на Програма " Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи " не носи отговорност за наличието на обявата и за метода, по който може да бъде употребена информацията в нея.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР