На всички ни е известна ползата от орехите за здравето

...
На всички ни е известна ползата от орехите за здравето
Коментари Харесай

Прекалената употреба на орехи провокира рак на черния дроб?

На всички ни е известна изгодата от орехите за здравето на индивида. Както се оказва обаче, прекаляването с тези вкусни ядки може да се окаже нездравословно. Диетологът Моника Рейнагел, създател на многочислени проучвания на тематика здравословно хранене, твърди, че пренасищането с орехи може да докара до рак на черния дроб. 

Този в действителност потребен артикул е съставка на доста диети и системи на хранене, които оказват помощ при доста заболявания, както и за събаряне на килограми. Последни проучвания на учените обаче демонстрират, че орехите не са по този начин безвредни, както се смяташе до момента. 

Авторът на проучванията в региона на вярното хранене, известният академик Моника Рейнагел, изяснява за какво прекомерната консумация на орехи може да е рискова. Според нея съдържащите се в тях субстанции могат при струпване в организма да станат причина за онкологични и други болести на черния дроб. Орехите могат да навредят поради огромното количество афлатоксин в тях, производно на нездравословна гъба.

Този организъм нормално се открива в почвата и е кадърен да въздейства на някои хранителни култури. Преди всичко на зърнени култури, бобови, както и на орехите. Засегнатите култури стартират да гният, при което в тях се създават редица евентуално нездравословни съединения -  микотоксини, измежду които и афлатоксини, от дълго време приети за канцерогени. 

Ако непрекъснато биват усвоявани, те повреждат черния дроб и могат да станат причина за онкологични болести. Освен това спорите на гъбата нервират и са способни да унищожават белодробните кафези. Въпреки всичко това в орехите се съдържа и огромно количество витамин Е. Той е потребен за кожата, за сърдечносъдовата система и за мозъка. Съдържат се и доста фитостероли, които контролират равнището на холестерола. 

В последна сметка орехите в действителност оказват помощ за възстановяване на сърдечната и мозъчната функционалност и на кръвоносните съдове, само че употребявани в прекомерно огромно количество въздействат отрицателно на черния дроб.   

Източник: blitz.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР