На стартовия ден на европейското първенство по самбо, което се

...
На стартовия ден на европейското първенство по самбо, което се
Коментари Харесай

Пет медала за България от европейското по самбо

На стартовия ден на европейското състезание по самбо, което се организира в Белград, българският народен тим по самбо показва впечатляваща форма, като завоюва общо пет медала в разнообразни категории. Състезанието продължава и през днешния ден с големи упования за още триумфи.

В категорията за мъже над 98 кг Делян Алишахи доближи до финалната среща в бойното самбо , само че се наложи да се задоволи със сребърен орден след загуба от съветския играч Михаил Кашурников. Това не понижава смисъла на достижението му, което прибавя скъп орден към българската сбирка.

Световният първенец в спортното самбо Иван Хърков сподели отлични умения в една от най-конкурентните категории — до 79 кг. Хърков завоюва четири следващи мача, само че беше спрян в четвъртфиналите от бъдещия първенец Иля Затилкин от Русия. Въпреки това, Хърков се съвзе и добави още две победи, които му осигуриха бронзов орден.

Други видни осъществявания включват тези на Борис Къндов в категория до 58 кг и Кристиян Анев в категория до 88 кг, които също завоюваха бронз. И двамата отпаднаха на полуфиналите от състезатели , които по-късно станаха първенци в своите категории.

Стефани Пешева , състезаваща се в категория до 54 кг, беше отстранена на полуфиналите от съветската шампионка Вера Лоткова и също взе бронз. Димитър Стоянов приключи на пето място в категория до 64 кг, а Ива Иванова беше спряна в четвъртфиналите в категория до 59 кг.

Отборът, под управлението на старши треньора Васил Соколов и президента на федерацията Росен Димитров, продължава надпреварата с оптимизъм и религия в качествата на своите спортисти. 

Айк Мнацаканян донесе втора квота за класиците

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР