На пресконференция в петък говорителката на Външно министерство Мао Нин

...
На пресконференция в петък говорителката на Външно министерство Мао Нин
Коментари Харесай

Китайското външно министерство: САЩ превръщат Тайван в „буре с барут“

На конференция в петък говорителката на Външно министерство Мао Нин разкритикува „ засилващия се боен сговор сред Съединените щати и тайванските управляващи “, като сподели, че Съединени американски щати трансформират Тайван в „ буре с барут “, съобщи Радио Китай.
Коментарът ѝ бе във връзка визитата в Тайван на делегация от 25 американски оръжейни компании и присъединяване им във „ конгрес за защита “ с управляващите на острова. Мао сподели, че продажбите на оръжия на Тайван нарушават жестоко правилото за „ един Китай “ и договореностите сред Пекин и Вашингтон за статута на острова. „ Визитата на оръжейни търговци и по този начин нареченият „ конгрес за защита “ са следващото доказателство, че Съединени американски щати трансформират Тайван в „ буре с барут “, което единствено ще основава проблеми за тайванските ни сънародници “, акцентира Мао Нин.
„ За следващ път призоваваме Съединени американски щати да съблюдават правилото за „ един Китай “ и трите взаимни официални съобщения сред нашите две страни, да прекратят продажбите на оръжия и военните контакти с Тайван и да спрат да основават условия, които биха могли да провокират напрежение в Тайванския проток “, сподели говорителката.
„ Китайската страна ще предприеме мощни и решителни ограничения за твърда отбрана на нашия суверенитет и ползи на сигурността. Всички външни сили, които се намесват във вътрешните работи на Китай и подкопават мира и стабилността в Тайванския проток, би трябвало да носят следствията и да платят цената за своите неправилни дейности “, уточни тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР