На прага на летния сезон на пазара вече се появиха

...
На прага на летния сезон на пазара вече се появиха
Коментари Харесай

Цените на пазара: На черешите бързо падат, ягодите - 3,50 лева за килограм

На прага на летния сезон на пазара към този момент се появиха и сезонните плодове. Има ли повишаване при тях по отношение на предходната годината?

„ Никаква смяна няма при цените на ягодите и черешите. Много огромен скок има в цените при зрелия лук и морковите - в резултат на по-лошата годишна продукция от предходната година. Към юни към този момент ще следим спад на цените. Той към този момент се вижда. Много по-бързо цените на черешите доближиха до естествени равнища тази година – сред 4 и 5 лв., а потеглиха от 12-13 лв.. Пазарът е естествен, високонкурентен във връзка с предлаганите сезонни плодове “. Това разяснява пред bTV ръководителят на Държавната комисия по по стокови тържища и борси Владимир Иванов.

Ние в никакъв случай не сме продавали на такива високи цени – те са спекулативни, сподели аграрни производител

Цените на ягодите са към 3,50 лв. на кг.

„ Има столични пазари, на които цената на черешите доближават и 7, и 8 лв., само че към момента нямаме всеобщо предложение на череши. До седмица ще забележим естествената цена за сезона, чакам да е по-ниска от предстоящото “, изясни още той.

Цената на вносните доближи до 80 лв., сподели инспекция на bTV

Според него е невероятно да бъде направена далавера на пазара, където все още им от всичко.

„ Ние участваме директно в пазара и от нас зависи дали ще купим “, уточни Иванов.

При домата все още има много ниска цена – газът е по-евтин, предлагането е всеобщо, реколтите в прилежащите страни също са доста положителни. А цената на краставицата също към този момент се е нормализирала.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР