На поредно заседание по делото, в което обвиняем за убийство

...
На поредно заседание по делото, в което обвиняем за убийство
Коментари Харесай

Експерти за Денис ал Газзи, убил мъж заради заря: Има черти на емоционално-нестабилна личност, но осъзнава деянието си

На следващо съвещание по делото, в което обвинен за ликвидиране е Денис ал Гаази, специалисти обясниха, какъв вид персона е обвиненият.

Убийството бе осъществено при започване на януари 2022 година, като абсурдът зародил след заря и във съдбовната нощ живота си губи 32-годишния Илиян Илиев от столичния квартал " Люлин ".

След изработен разбор на психично проучване специалисти обясниха пред съда, че Денис ал Гаази е раздразним и прочувствен, като има някои черти на емоционално-нестабилна персона. В същото време той може да осъзнае дейностите си.

" Има черти на емоционално-нестабилен персона, има прочувствени реакции при тласъци от " външна " страна. Има по-голяма сензитивност при подобен вид " външни " тласъци. Понякога може да прояви нападателни дейности даже и при по-незначителни външни въздействия ", изясни експерт.

Стана ясно още, че в моментите, в които ал Гаази прояви по-емоционални и нападателни реакции, той може да си даде сметка за възможни последици от това. 

" Той осъзнава това, което може да се случи ", добави специалист пред съда, като изясни, че във съдбовната нощ, когато Илиян Илиев е бил погубен, Денис е бил в по-раздразнено положение.

" Той е бил нервиран, което произлиза от неговата персона, а не от провокация от външната среда “, изясни вещото лице.

Експертът отговори и на питане от страна на прокурора по отношение на използването на психотропни субстанции и до каква степен те могат да окажат въздействие на страстите. 

" Относно психотропните субстанции, като марихуаната, да вземем за пример, прочувствената реакция може да възникне и при по-слаб външен дразнител ", сподели още специалистът.

Следващото съвещание е планувано за 13 октомври. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР